Els alumnes de la UEC de Castelló d’Empúries engeguen “Rebiciclem” un projecte (solidari) de reparació de bicicletes

La UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) és una oferta educativa alternativa dirigida a alumnes de secundària amb dificultats d’adaptació al medi escolar en els centres educatius. Es va implantar al municipi per primera vegada el curs 2018-2019 per iniciativa de l’Ajuntament, conjuntament amb el Departament d’Educació i que gestiona la Fundació Gentis.

Els alumnes de la UEC tenen una escolarització compartida entre l’institut i aquestes unitats amb la finalitat de seguir l’etapa de secundària amb un grup reduït d’alumnat, on es programa un currículum adaptat a les característiques i necessitats de cada un dels alumnes i, que té un enfoc pràctic i enfocat a la inserció laboral.

Una de les maneres d’assolir el contingut curricular de forma pràctica és fer-ho a través de projectes, prioritzant-ne el caràcter pràctic, multidisciplinari i comunitari com és “Rebiciclem”, la proposta d’aquest curs 2020-2021.

La intenció del projecte és fer una crida a aquelles persones del municipi que tinguin una bicicleta vella o que no utilitzen i que vulguin donar-la perquè des de “Rebiciclem”, puguin reparar-les i condicionar-les per tal de poder-les fer servir durant al curs.

El projecte també té un component solidari i comunitari destacable i és que, aquell excedent de bicicletes que es rebin, es repararan i es donaran a les entitats o agrupacions del nostre entorn que ho puguin necessitar.

A més a més, a final de curs farien un sorteig obert per poder aconseguir una de les bicicletes.

Si voleu col·laborar amb el projecte i teniu una bicicleta que podeu donar, podeu escriure al correu electrònic uec.castelloempuries@gmail.com i us la passaran a buscar per casa.

Publicado en: Notícies