6a fira de llibres de text i material escolar de segona mà

Aquest divendres 9 de juliol s’organitza la 6a fira d’intercanvi, donació i compravenda de llibres de text i material escolar de segona mà.

La fira tindrà lloc a l’INS Castelló d’Empúries de 12 a 14 h. El motiu de realitzar-se en un horari reduït és per facilitar que la gent es concentri a la mateixa hora. L’objectiu principal és facilitar a les famílies un espai per poder trobar el què els faci falta, o senzillament poder donar aquell material que ja no els cal.

Qui vulgui podrà intercanviar, donar, comprar i vendre llibres de text, bates, carpetes, motxilles, peces de roba esportiva, instruments musicals, etc. Tots els participants s’han de fer responsables de l’intercanvi, la donació i compravenda, així com de la qualitat del que portin.

L’any passat la fira no es va poder dur a terme arran de les mesures establertes per frenar el contagi de la covid19. Enguany, la fira es durà a terme al pati de l’institut per minimitzar els riscos. Malgrat es farà a l’aire lliure, serà necessari l’ús de mascareta i gel hidroalcohòlic per part de tots els participants, per a garantir la manipulació dels llibres i el material de la forma més segura possible.

El material sobrer, si no es recull el mateix dia, es repartirà a les entitats del municipi.

És una actuació organitzada conjuntament per l’Ajuntament, centres i AMPA.

Publicado en: Notícies

Engega la Campanya de Teatre Escolar de secundària a Castelló d’Empúries

Del 2 a l’11 de juny, alumnes de secundària gaudiran de diverses obres de teatre temàtiques que ha pogut escollir cada centre educatiu

Des de fa 5 anys, en el marc d’activitats del Pla Educatiu d’Entorn, es desenvolupa cada curs, la Campanya de Teatre Escolar, una acció dedicada a apropar el teatre a l’alumnat dels centres educatius del municipi, podent gaudir d’una varietat d’obres al propi poble i contribuir així, en la importància del foment de les accions culturals en l’educació formal.

El curs escolar passat, marcat per la situació pandèmica, varen impedir que es pogués dur a terme la Campanya de Teatre Escolar, de la mateixa manera que moltes altres activitats que es desenvolupaven des de varis anys enrere.

Aquest curs escolar 2020-2021, s’ha vist caracteritzat per la readaptació que ha hagut de fer la comunitat educativa a les condicions del moment, però això no ha impedit que s’hagi buscat una alternativa per seguir oferint activitats educatives i formatives fomentant l’educació integral i global de l’alumnat malgrat fos amb nous formats.

Així doncs, la proposta d’aquest any, desenvolupada per la companyia TeDEBAT, consisteix en diferents formats escènics segons temàtiques que cada centre ha pogut escollir, en què un actor/actriu apareix a l’aula del centre educatiu sense que els alumnes de la classe sàpiguen que es tracta d’una representació teatral. La primera part de la representació consisteix en un diàleg teatral amb l’alumnat, seguit posteriorment d’un debat a l’aula sobre la temàtica que s’ha representat, un cop ja s’ha descobert que es tractava d’una obra.

Entre les diferents temàtiques possibles, els centres educatius del municipi han optat per 3 propostes temàtiques diferents, en funció de les temàtiques que es considerava més interessant treballar a l’aula:

 • “Perfil d’èxit”. Aquesta representació pretén treballar la construcció dels perfils a les xarxes socials i debat entorn la intencionalitat de les publicacions, si hi pengem el que som, el que volem ser o potser el que volem que la resta cregui que som. L’obra la representa una actriu que aparentment és una influencer que aconsella als alumnes com triomfar a les xarxes i tenir una vida exitosa i feliç, però a mesura que avança la representació comencen a aparèixer totes les debilitats, inseguretats i renúncies que s’amaguen rere la imatge perfecta que se sol projectar a les xarxes socials.
 • “Selecció natural”. És una obra que posa de manifest de forma propera i directa, l’assetjament escolar per dur els joves a reflexionar entorn les causes, motivacions i conseqüències de les violències en l’àmbit escolar. La història que condueix aquesta reflexió és representada per una actriu que explica com des del primer dia de classe, la seva vida es converteix en una lluita per la supervivència en el que s’està convertint en un infern de ràbia, por, solitud i odi.
 • “Berta/Albert”. Aquesta és una obra en què, a través d’un monòleg dirigit a si mateix, al públic i al món en general, l’Albert, ens explica que quan va néixer es deia Berta i que, a mesura que anava creixent, també ho feia el seu malestar perquè no podia comprendre perquè se sentia tan diferent a la resta i perquè sentia que era un noi però amb cos de noia. A través d’aquest diàleg, l’alumnat s’endinsa en les reflexions al voltant de la identitat de gènere, la transsexualitat i de la dificultat social que suposa moltes vegades la diferència.

Aquestes obres, han estat escollides pels docents dels centres educatius a fi de treballar aspectes que complementin l’acció tutorial o aquells aspectes que creuen que pot convenir al grup.

De la mateixa manera que en el cas de la Campanya de Teatre Escolar de primària, degut a la impossibilitat de fer l’activitat l’any passat, s’ha decidit ampliar un curs escolar els alumnes participants. Habitualment, la campanya es dirigia als alumnes de 2n, però aquest any seran un total de 370 alumnes entre 2n i 3r de secundària que podran gaudir-ne.

Publicado en: Notícies

Aquest dissabte s’ha celebrat la festa final del Casal Puigmal

Aquest dissabte, 5 de juny, s’ha dut a terme l’última sessió del Casal Puigmal en format de festa final, que ha consistit en el muntatge de diferents jocs tradicionals en format gegant i inflables.

El Casal Puigmal, és una activitat de lleure que es desenvolupa en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries, que es realitza els dissabtes a la tarda. Se sol organitzar entre els mesos de març i juny i, aquest any concretament, s’ha fet des del 27 de març al 5 de juny, de 15 h a 18 h a l’IE El Bruel Empuriabrava.

L’activitat va adreçada a l’alumnat de 1r a 6è de primària del municipi i pretén que els nens/es disposin d’un espai lúdic i de lleure, on es contribueixi, a través del joc i del temps de lleure, a l’educació dels infants.

En total, el Casal Puigmal, ha acollit 30 participants, dinamitzats per un equip de 5 educadores, de manera que l’activitat es desenvolupava amb un grup bombolla tal i com indicaven les mesures establertes.

Al llarg d’aquests nou dissabtes s’han realitzat diferents activitats com gimcanes, un taller de sal de colors, taller de tint de samarretes, jocs d’aigua, jocs de cucanya, etc.

El Casal Puigmal, és una activitat que s’organitza des de fa anys, però que l’any passat es va haver de suspendre per les mesures preses arran de la pandèmia. És per aquest motiu que aquesta edició s’ha viscut d’una manera molt especial tot i les mesures de protecció aplicades i que, tant des de l’organització, l’equip de monitoratge i especialment, els infants participants, se n’ha fet una valoració molt positiva.

Publicado en: Notícies

Els alumnes de 2n i 3r de secundària de Castelló d’Empúries representen l’espectacle final del projecte Mapa de Ball

Mapa de Ball és un projecte artístic iniciat al 2017, que es duu a terme a les aules de diferents instituts d’arreu de Catalunya amb l’objectiu d’apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània a alumnes i professorat i que és organitzat des de Transversal – xarxa d’activitats culturals, la Casa de la Dansa del Mercat de les Flors i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i en la nostra comarca, és coordinat per l’entitat Agitart.

El projecte buscava oferir una experiència positiva amb el moviment del cos i un aprenentatge, tant personal de l’alumnat com de manera col·lectiva per la comunitat educativa al llarg de 10 sessions. Al projecte hi participen 11 instituts diferents de la comarca de Figueres, La Jonquera, Roses, Vilafant i Castelló d’Empúries, i aquest 2021 arriba a un total de 936 alumnes.

Amb Mapa de Ball, un total de gairebé 200 alumnes del municipi i de 1000 arreu de la comarca, han ballat “Pinya”,  peça de la coreògrafa, performer i artista Sònia Gómez. Aquesta coreografia pretén apoderar l’espai escènic i que es converteixi en una vivència i experiència positiva per l’alumnat, tant personal com col·lectiva. Tal i com afirma l’artista «cal que es vegi la seva individualitat dins del col·lectiu. Començant pels professors i professores, que confiïn en la veu i la creativitat dels seus i les seves alumnes». A part dels artistes acompanyants, paral·lelament, el/la professor/a referent de cada centre participant, ha rebut una formació per a acompanyar i guiar l’alumnat al llarg del projecte.

En anteriors edicions, l’espectacle s’hauria dut a terme conjuntament per tots els alumnes participants de la comarca al Teatre Jardí de Figueres, però la situació sanitària actual fa que cada institut hagi ofert el seu espectacle dins del recinte del propi centre educatiu.

Des del Consell Comarcal de l’Alt Empordà s’ha finançat un vídeo de cada un dels espectacles que s’han desenvolupat als Instituts, per així poder donar la visbilitat i oferir un record compartit a falta de la possibilitat de fer l’espectacle conjunt.

El passat 11 de maig, alcaldes/ses, regidors/es i tècnics/ques dels diferents municipis participants, representants del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, membres de Transversal – xarxa d’activitats culturals, la Casa de la Dansa del Mercat de les Flors i Agitart, varen trobar-se per visibilitzar el projecte MAPA de Ball i agrair a tots els participants la seva implicació.

El finançament d’aquest projecte és compartit entre Transversal – xarxa d’activitats culturals, la Casa de la Dansa del Mercat de les Flors, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Publicado en: Notícies

Comença una edició molt especial de la Campanya de Teatre Escolar a Castelló d’Empúries

Aquesta setmana alumnes de llar d’infants i d’educació primària gaudiran de diverses obres de teatre als seus recintes escolars

En el marc d’activitats del Pla Educatiu d’Entorn, des de l’any 2016 s’impulsa cada curs, la Campanya de Teatre Escolar, una setmana dedicada a apropar el teatre a l’alumnat dels centres educatius del municipi, podent gaudir d’una varietat d’obres al propi poble.

El curs escolar passat, marcat per la situació pandèmica i la readaptació que va haver de fer la comunitat educativa a les condicions del moment, varen impedir que es pogués dur a terme la Campanya de Teatre Escolar.

És per aquest motiu que l’edició d’enguany, la 4a, es viu d’una manera especial, ja que és una de les activitats que l’any passat no van poder fer-se i s’ha pogut recuperar adaptant-ne la logística. En d’altres edicions, les diferents obres de teatre es representaven a la Sala Municipal del municipi, fet que aquest any no era possible, pel que s’ha optat per desenvolupar l’activitat dins del recinte escolar i així respectar les indicacions i mesures de seguretat facilitades pel Procicat.

Habitualment la Campanya de Teatre Escolar es dirigeix als alumnes de la Llar d’Infants del Passeig de les Oques i a l’alumnat de 4t de primària dels diferents centres educatius. Enguany, des del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament, es va valorar la necessitat d’ampliar els cursos que hi poguessin participar a la Campanya per a compensar la impossibilitat de fer-ho l’any anterior.

Així doncs, són els alumnes de la Llar d’Infants i de 4t i 5è, de primària del municipi que podran gaudir de 3 obres teatrals diferents, pensades i desenvolupades en funció de l’edat de l’alumnat. En total, seran més de 230 alumnes els que podran participar a la Campanya de Teatre Escolar 2021.

D’aquesta manera l’Ajuntament incrementa l’aposta cultural a l’escola, des de la premissa que la seva presència en l’educació resulta imprescindible i a més, és té en compte les dificultats per les que ha passat el sector i l’esforç conjunt en readaptar les activitats de forma que siguin segures per a tothom.

L’obra que es representarà a l’alumnat de la Llar d’Infants, “Xino-xano” de la companyia “Fes-t’ho com vulguis” representa el viatge d’una girafa a través de molts indrets i de moltes maneres diferents: volant, nedant… tot forma part d’un somni, que quan desperta descobreix, que les millors aventures l’esperen a la que comenci a caminar, tot xino-xano.

A 4t i 5è de primària, s’hi representa una obra de la companyia Teatre Nu: Teatre Arrossegat. És una proposta artística en què l’obra es desenvolupa al voltant i damunt d’un carruatge de fusta itinerant. L’obra està composada de dues parts, que prenen sentit per separat i de forma conjunta, una primera part anomenada Patufet i una segona anomenada Cèrvola.

Properament també es desenvoluparà l’activitat a secundària, amb una proposta diferent. D’aquesta manera seran més de 600 alumnes que hauran gaudit d’aquesta 4a edició de la Campanya de Teatre Escolar.

Publicado en: Notícies

Castelló d’Empúries amplia la seva oferta formativa amb un nou perfil de PTT d’auxiliar de vivers i jardins

El municipi

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries juntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya oferirà al municipi, un nou Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar de Vivers i Jardins en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT) a partir del curs 2021-2022.

El PTT s’adreça a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria sense haver obtingut la corresponent titulació, i que en el moment d’iniciar el programa no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.

La finalitat és mantenir l’alumnat en el circuit del sistema educatiu per continuar estudis de formació professional i oferir l’aprenentatge imprescindible per accedir al món laboral amb una millor preparació i per tant, amb major garantia d’obtenir una ocupació qualificada.

Des d’aquesta mateixa mirada, que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha ampliat significativament l’oferta formativa post obligatòria així com les modalitats per obtenir el certificat d’estudis obligatoris.

Des de l’àrea d’Ensenyament del municipi, es prioritza la diversitat formativa i metodològica, ja que es considera que són molt els camins que l’alumnat pot emprendre per a assolir els seus propòsits acadèmics, professionals i personals i es considera que a nivell municipal, és imprescindible el compromís i la voluntat de facilitar els mitjans perquè això sigui possible.

A més, cal tenir en compte que Castelló d’Empúries esdevé un municipi neuràlgic en el recorregut acadèmic natural de diversos municipis de l’entorn, que no disposen de totes les etapes d’escolarització obligatòries. Així doncs, són famílies i alumnes del propi municipi i de la resta de la comarca, que poden nodrir-se de l’oferta educativa que es pugui oferir.

Des de fa varis anys, l’Ajuntament ha implementat noves modalitats formatives.

 • Ocupació i acadèmic
 • Artístic
Publicado en: Notícies

Castelló d’Empúries implementarà un nou perfil del PF-PTT d’Auxiliar de vivers i Jardineria pel proper curs escolar

S’amplia l’oferta formativa de Programes d’Inserció pel proper curs 2021-2022 al municipi

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries juntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya oferirà al municipi, un nou Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar de Vivers i Jardins en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT) a partir del curs 2021-2022.

Des de fa dos cursos escolars, s’ofereix el PTT d’auxiliar de vendes i atenció el públic també i, és en part a l’èxit d’aquesta formació i la bona acollida que ha tingut al centre educatiu i al teixit comercial del territori, que s’ha ampliat aquesta oferta formativa en aquells àmbits laborals que tenen major inserció al nostre municipi.

Els Programes d’Inserció en la modalitat de Pla de Transició al Treball, van dirigits a joves de 16 a 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria sense haver obtingut la corresponent titulació, i que en el moment d’iniciar el programa no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.

La finalitat és mantenir l’alumnat en el circuit del sistema educatiu per continuar estudis de formació professional i oferir l’aprenentatge imprescindible per accedir al món laboral amb una millor preparació i per tant, amb major garantia d’obtenir una ocupació qualificada.

La durada és d’un curs acadèmic, que ofereix 1.000 hores de formació, de les quals 180 h es realitzen a un centre de treball. L’alumnat inscrit al programa rep assessorament, orientació formativa i laboral individualitzada, alhora de formació per iniciar-se en una professió i fer un primer contacte amb el món laboral.

Una vegada finalitzat el curs l’alumnat que ho superi obté una certificació de la formació rebuda amb la que podràs accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà, a l’Escola d’Adults per obtenir el GESO o treballar com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1.

Contingut del nou programa de PTT d’auxiliar de vivers i jardineria

La formació general del nou programa d’Auxiliar de Vivers i Jardins es realitzarà en diversos espais municipals. Part de la vessant més pràctica de la formació en l’etapa lectiva del programa, es desenvoluparà als Horts Comunitaris que s’estan condicionant al Rec del Molí de Castelló d’Empúries, on l’alumnat podrà desenvolupar les operacions bàsiques d’instal·lació i manteniment de jardins, parc i zones verdes, així com la producció i manteniment de plantes en vivers i centres de jardineria.

Aquests estudis capaciten per dur a terme tasques auxiliars en cultius, en producció de planta en hivernacles o en centres de jardineria, col·laborant en la preparació del terreny i en la implantació i manteniment de jardins, parcs i zones verdes, així com rebre i condicionar flors i plantes.

La formació té una durada total de 1.000 hores, de les quals, entre 615 a 665 hores es dediquen als mòduls de formació professional i de 295 a 345 hores als mòduls de formació general.

La superació d’aquest programa de formació i inserció comporta la certificació acadèmica i professional que conté la qualificació final obtinguda en el programa de formació i inserció (PFI) i acredita les competències professionals assolides.

A més, la formació proporciona millors possibilitats per a la superació de la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà, el reconeixement dels mòduls professionals superats en el programa de formació i inserció (PFI) per a l’obtenció del títol professional bàsic associat al perfil, l’obtenció del certificat de professionalitat que emet l’Administració laboral, i l’accés als centres de formació d’adults per obtenir el GESO, sense complir el requisit de tenir 18 anys.

Les preinscripcions seran del 10 al 21 de maig

El proper dilluns 10 de maig s’obre el període de preinscripcions per ambdós perfils del PTT (Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i Auxiliar de Vivers i jardineria).

La preinscripció cal fer-la presencialment al Casal Cívic Alberes d’Empuriabrava i és necessari que l’alumne/a hi assisteixi, ja que una part del procés de preinscripció consisteix en una breu entrevista.

Com fer la preinscripció?

 1. Demana cita prèvia al 972 25 01 65, Serveis de la Ciutadania, o al 972 45 68 17, al Casal Cívic Alberes, de dilluns a divendres de 9 a 14 h o bé, enviant un correu a b7960042@xtec.cat
 2. Descarrega’t i omple el formulari de sol·licitud al web castello.cat a l’apartat d’Ensenyament.
 3. A la cita convocada, cal dur una fotocòpia de la següent documentació:
 4. Original i fotocòpia del DNI, NIE o passaport vigent de l’alumne o alumna.
 5. Quan el domicili habitual que s’al·lega no coincideix amb el del DNI, amb el de la targeta de residència on consta el NIE o es tracta de persones sense NIE, s’acredita amb el certificat o volant municipal de convivència.
 6. Certificat d’estudis o altra documentació que acredita el nombre de cursos escolaritzats a l’ESO i l’últim curs que s’ha fet o que s’està fent.

Si l’alumne/a és menor d’edat també s’ha de presentar:

 1. Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació.
 2. Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor legal) o si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport.

Per més informació, podeu consultar el portal preinscripció.gentcat.cat o podeu contactar al 972 45 68 17 o enviar un correu a b7960042@xtec.cat

Publicado en: Notícies

Impuls de la Taula Municipal d’Acció Social

Des dels departaments d’Ensenyament, Joventut i Benestar Social s’ha volgut impulsar una Taula Municipal d’Acció Social amb la finalitat de crear un òrgan on els i les diferents professionals del municipi es puguin coordinar i perseguir objectius compartits arrel de la necessitat d’abordar el present i el futur de les accions municipals des d’una mirada comunitària i a través d’un treball en xarxa coordinat i efectiu.

Els objectius de la Taula d’Acció Social són:

 • Que totes les persones que treballen en l’acció social (entitats del tercer sector, diferents departaments de l’ajuntament, policia local, entitats esportives i culturals, centres educatius, centres de salut, etc.) tinguin  un bon coneixement de tots els recursos i serveis que hi ha al municipi, amb la finalitat de millorar el nostre servei i per tant donar una millor atenció a la ciutadania en general.
 • Definir objectius de treball comuns per a poder abordar les necessitats i/o problemàtiques que detectem al municipi de forma interdisciplinar, transversal i coordinada.
 • Avaluar i redefinir les accions proposades i treballades per la mateixa taula, així com els projectes a existents.

Ahir es va realitzar dues sessions de treball dinamitzades en la qual hi van participar diferents agents de l’àmbit educatiu, social, sanitari, cultural i esportiu del municipi amb l’objectiu de definir com ha de ser aquesta taula de treball, l’estructura i el funcionament que ha de tenir i la temàtica per la qual ha de començar a treballar.

Dels diferents materials elaborats pels més de 30 participants, es farà un buidatge i recull de les necessitats primordials a abordar així com de les estratègies per a començar a desenvolupar-ho. A partir d’aquest punt, s’elaborarà un document que aglutini i ordeni els diferents paràmetres que es van treballar a les sessions d’ahir per a poder constituir la taula i que esdevingui operativa.  

Publicado en: Notícies

Del 10 al 21 de maig obertes les preinscripcions al Pla de Transició al Treball

El proper dilluns 10 de maig s’obre el període de preinscripcions al Pla de Transició al Treball (PTT) de Castelló d’Empúries, un programa impulsat pel Departament d’Educació i l’Ajuntament. S’ofereixen dos perfils, per tercer any consecutiu el d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i, com a novetat del proper curs escolar, el d’auxiliar de vivers i jardins.

El PTT s’adreça a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria sense haver obtingut la corresponent titulació, i que en el moment d’iniciar el programa no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.

La durada és d’un curs acadèmic, que ofereix 1.000 hores de formació, de les quals 180 h es realitzen a un centre de treball. L’alumnat inscrit al programa rep assessorament, orientació formativa i laboral individualitzada, alhora de formació per iniciar-se en una professió i fer un primer contacte amb el món laboral.

Una vegada finalitzat el curs l’alumnat que ho superi obté una certificació de la formació rebuda amb la que podràs accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà, a l’Escola d’Adults per obtenir el GESO o treballar com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1.

Si vols solucionar dubtes i tenir més informació el dia 4 de maig, de 16.30 a 18.30 h realitzarem Portes Obertes al PTT (Comercial Alberes, 45. Empuriabrava).

Com fer la preinscripció?

 1. Demana cita prèvia al 972 25 01 65, Serveis de la Ciutadania, o al 972 45 68 17, al Casal Cívic Alberes, de dilluns a divendres de 9 a 14 h o bé, enviant un correu a b7960042@xtec.cat
 2. Descarrega’t i omple el formulari de sol·licitud al web castello.cat a l’apartat d’Ensenyament.
 3. A la cita convocada, cal dur una fotocòpia de la següent documentació:
 4. Original i fotocòpia del DNI, NIE o passaport vigent de l’alumne o alumna.
 5. Quan el domicili habitual que s’al·lega no coincideix amb el del DNI, amb el de la targeta de residència on consta el NIE o es tracta de persones sense NIE, s’acredita amb el certificat o volant municipal de convivència.
 6. Certificat d’estudis o altra documentació que acredita el nombre de cursos escolaritzats a l’ESO i l’últim curs que s’ha fet o que s’està fent.

Si l’alumne/a és menor d’edat també s’ha de presentar:

 1. Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació.
 2. Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor legal) o si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport.

Per més informació, podeu consultar el portal preinscripció.gentcat.cat o podeu contactar al 972 45 68 17 o enviar un correu a b7960042@xtec.cat

Publicado en: Notícies

L’alumnat del PTT inicia les pràctiques

Aquesta setmana, l’alumnat del Pla de Transició al Treball (PTT) de Castelló d’Empúries, un total de 16 alumnes, ha començat la seva formació en centres de treball en format de pràctiques. El PTT és un programa del Departament d’Educació i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries adreçat a joves de 16 a 21 anys que no han finalitzat l’educació secundària obligatòria. 

El PTT de Castelló d’Empúries és del perfil d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al client, per aquest motiu s’ha buscat la col·laboració d’empreses i entitats del municipi relacionades amb aquest perfil.

La formació que es duu a terme al llarg d’un curs escolar té un total de 1.000 hores de formació, de les quals, 180 hores es desenvolupen en centres de treball (FCT o pràctiques en empreses o centres de treball). Pretén que l’alumne prengui contacte amb el món laboral i completi la seva formació personal i professional en un context productiu real.

Es busca que els centres on l’alumnat desenvolupi les pràctiques siguin del propi municipi i voltants per, d’aquesta manera, afavorir la xarxa comunitària, fent que els comerços siguin coneixedors de les formacions que es desenvolupen al poble i que l’alumnat s’apropi al teixit comercial de la zona, ampliant la comunitat educativa curs rere curs.

Una vegada finalitzat el curs del PTT l’alumnat que ho vulgui podrà continuar la seva formació acadèmica accedint a un cicle formatiu de grau mitjà o cursant la GESO a una escola d’adults. Cursar el PTT, també pot esdevenir una excel·lent via d’accés a un lloc de treball com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1.

Des de l’Ajuntament i el Departament d’Educació es vol agrair la participació al programa a les empreses col·laboradores: Mercajardí, Can Francesc, Ecomuseu-Farinera, Ecoboats Empuriabrava, Garden Sanllehí, Garden Salins, Jomar, Fruites i verdures Esteve, Mango Roses, Castello2000, Bricolatge Julian Laserna, Seguros Glenn Van Den Bergh.  

Publicado en: Notícies