L’Oficina Municipal d’Escolarització atén a un total de 86 famílies durant el període de preinscripció escolar

Des de diversos punts del municipi s’ha atès aquelles famílies que han necessitat suport presencial per fer la preinscripció

Del 15 al 24 de març de 2021 va ser el període de preinscripció escolar en què alumnes que el curs 2021-2022 començaran P3 i 1r d’ESO principalment, escullen en quin centre volen sol·licitar plaça.

Anteriorment, aquest procediment s’havia fet de forma presencial al centre educatiu que les famílies sol·licitaven en primera opció, però l’any passat, arran de les restriccions establertes per frenar el contagi de la covid-19, ja va haver-hi tant l’opció de fer-ho de forma telemàtica com de forma presencial amb cita prèvia.

La situació de pandèmia en la que ens trobem ha fet canviar molts procediments tal i com hi estàvem acostumats i, les tramitacions administratives presencials n’han estat un clar exemple, de manera que els procediments telemàtics han augmentat considerablement.

Així mateix, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat d’evitar aglomeracions als centres escolars i d’apropar-se a l’administració electrònica, va crear el portal web preinscripcio.cat perquè les famílies poguessin presentar la sol·licitud adjuntant-hi la documentació que es requeria en cas que no es pogués fer una consulta interadministrativa de forma automàtica.

Des de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, que és el servei de gestió de l’escolarització dels centres d’educació infantil, primària i secundària del nostre municipi, es va prendre una iniciativa de suport i acompanyament en el procés de preinscripció, ja que és un tràmit important i significatiu per les famílies.

Aquesta iniciativa va constar principalment de dues fases. En primer lloc, fer arribar per carta, tota la informació relativa al procés de preinscripció a aquelles famílies empadronades al municipi amb fills/es amb l’edat corresponent. Malgrat aquesta acció ja fa anys que es duu a terme, aquest any s’han elaborat documents i indicacions específiques per facilitar la comprensió del procés a seguir.

En segon lloc, es van habilitar tres possibles punts de suport presencial amb cita prèvia: l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, el Centre de Serveis Puigmal i el Casal Cívic Alberes, en  horari de matí i tarda de dilluns a divendres. Les famílies, a través del correu electrònic o telèfon, sol·licitaven cita prèvia i se’ls informava de tota la documentació requerida. En la trobada presencial es feia la preinscripció de l’alumne/a corresponent i es resolien els possibles dubtes que poguessin tenir les famílies.

Al llarg dels 10 dies que es van fer tràmits de preinscripció, es van atendre un total de 86 famílies, 74 de manera presencial i 12 telefònicament. Tot i que principalment es van atendre famílies amb fills/es que els curs 2021-22 començaran P3 i 1r d’ESO, també se’n van atendre d’altres amb peticions d’altres cursos.

En el moment actual, l’OME segueix atenent aquelles famílies que es troben fora de termini però que volen sol·licitar plaça a algun centre educatiu del municipi també atendrà a totes aquelles famílies que requereixin de suport en qualsevol de les diverses fases de les que consta el procés de preinscripció i matriculació pel curs 2021-2022.

Publicado en: Notícies