Inici de la 9ª edició del Conte per Relleus

Avui, un centenar d’alumnes de 5è de primària dels tres centres educatius de Castelló d’Empúries, s’han trobat a la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries per a iniciar, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, l’activitat de Conte per relleus.

El curs escolar passat, no es va poder desenvolupar per les mesures establertes arran de la pandèmia, de manera que enguany, és la novena edició que es farà del Conte per Relleus.

L’actuació compta de nou amb l’escriptora Mariona Masferrer, i l’il·lustrador Sergi Moreso, que treballen conjuntament amb els tres centres educatius per crear un conte que parteix de la història Marianna d’Aiguaviva escrita per la mateixa escriptora.

El projecte pretén fomentar l’hàbit lector i desvetllar el gust per l’escriptura creativa, a través del treball col·laboratiu i en xarxa, mitjançant la  tecnologia de Google Sites.

En la trobada d’avui, l’alumnat ha pogut trobar-se presencialment amb l’escriptora Mariona Masferrer i l’il·lustrador Sergi Moreso i ha preparat diverses preguntes per a conèixer millor que aquests professionals que els acompanyaran en el procés d’elaboració del seu propi conte.

El funcionament de l’activitat és el mateix que en els cursos anteriors, consta de dues parts, una de lectura i una d’escriptura. En la primera els nens i nenes hauran de llegir el conte Marianna d’Aiguaviva, i en la segona ells escriuran un conte amb la nova trama que haurà proposat l’escriptora i faran una il·lustració per a cada capítol.

Així doncs, al llarg de les properes setmanes cada aula preparà diferents capítols que acabaran composant el llibre, el qual l’Ajuntament de Castelló d’Empúries col·laborarà facilitant l’edició d’una còpia per a cada alumne i que es lliurarà en una nova trobada conjunta.

Publicado en: Notícies