Els centres educatius participen a la Diada de Sant Jordi

Alumnes de diferents cursos han participat amb vàries activitats artístiques i literàries per Sant Jordi

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, organitza diverses activitats vinculades als centres educatius en motiu de la diada de Sant Jordi, concretament, del 19 al 24 d’abril.

Per una banda, alumnes de 2n de primària, des de fa varis anys, participen al concurs de dibuix infantil per a elaborar una part de la portada del programa de Sant Jordi. Des del Departament d’Ensenyament, s’assigna cada any, de forma rotativa, un element de la llegenda de Sant Jordi: Drac, Princesa i Cavaller i rosa. Un jurat format per representats dels centres educatius i l’Ajuntament, escullen de cada centre educatiu, el dibuixos que conformaran la portada.

Aquest any, els guardonats han estat: Yara Cabrera, amb el dibuix de la princesa, de l’escola Joana d’Empúries; Wenjing Zhang, amb el dibuix del cavaller i la rosa, de l’Institut Escola El Bruel-Empuriabrava; Joan Ripoll, amb el dibuix del drac, de l’escola Ruiz Amado.

A partir d’aquests tres dibuixos s’ha elaborat la portada del programa de la setmana de Sant Jordi. A més, de tots els dibuixos de l’alumnat que ha participat, s’han elaborat tres lones per exposar els dibuixos, que es podran veure al claustre de Santa Clara, així com una lona dels dibuixos guanyadors.

Per a premiar els dibuixos escollits i la resta d’alumnat participant, des del Departament d’Ensenyament s’ha acudit a cada centre educatiu per fer entrega de diferents obsequis. Pels alumnes dels dibuixos guanyadors, se’ls ha premiat amb una caixa de retoladors i un quadern de dibuix, així com de la lona amb el seu dibuix. A les classes participants, se’ls ha entregat un xec regal per a gastar en productes de papereria, un pòster del programa i se’ls farà entrega de la lona on apareixen els dibuixos de tots els alumnes que han participat.

Per altra banda, l’alumnat de 1r i 2n de secundària de l’Institut Escola El Bruel-Empuriabrava i l’Institut de Castelló d’Empúries, han participat al projecte “Un jove, un llibre”. Els alumnes, fan una proposta literària a partir d’algun llibre que hagin llegit ells mateixos, que s’inclouen a la programació de Sant Jordi, de manera que s’obté un recull de més de 20 recomanacions lectores per adolescents i joves.

En relació a aquest projecte, es voldria destacar que el collage elaborat per l’alumna Sabrina Parrondo de 3r de secundària de l’Institut Escola El Bruel-Empuriabrava, inicialment presentat pel concurs del cartell de Carnaval, va ser seleccionat per a ser portada de les recomanacions lectores de l’alumnat incloses en el programa.

També, des del Departament de Cultura, han comptat amb la col·laboració dels centres educatius, la llar d’infants, els PTT, la UEC i la residència Toribi Duran per a decorar diferents espais municipals del Centre Històric del municipi que poden visitar-se al llarg de la setmana dedicada a Sant Jordi. Cada grup de participants ha fet una

Enguany, és una edició especial de la diada de Sant Jordi, ja que les restriccions i mesures establertes en relació a la covid-19 suposen un baix impacte en la festivitat, de manera que genera il·lusió veure com alumnat i la ciutadania en general poden gaudir-ne.

Us animem doncs, al llarg del cap de setmana, especialment demà, a visitar el Centre Històric per a veure les diferents exposicions, consultar el programa per veure les activitats organitzades per l’Ajuntament i les recomanacions lectores, així com apropar-vos a les parades de diverses entitats que podreu trobar a la Plaça dels Homes per adquirir les roses, llibres i altres elements que vulgueu regalar en aquest dia tan especial al nostre municipi i territori.

Publicado en: Notícies