El Pla Educatiu d’Entorn celebra la Comissió Representativa del curs 2023-24

Ahir dijous 8 de febrer, es va reunir a la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, la Comissió Representativa del Pla Educatiu d’Entorn (PEE).

L’acte va ser presidit per Anna Massot, alcaldessa del municipi de Castelló d’Empúries, com a presidenta designada de la comissió. L’acompanyava la regidora del Departament d’Ensenyament Laura Guerrero i les tècniques ensenyament i del Pla Educatiu d’Entorn.  

El Pla Eductiu d‘Entorn és una proposta de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat i les entitats municipals, amb l’objectiu d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

L’objectiu de la Comissió Representativa és, principalment, presentar la dotació que es rebrà aquest any i el Pla Anual d’Actuacions del curs 2023-24, juntament amb els municipis de Sant Pere Pescador i Sant Miquel de Fluvià, que en formen part també.

Hi assisteixen agents de tota la comunitat educativa (regidors dels tres municipis, equip docent, EAP, assessora LIC, entitats que participen al PEE, etc.), per tal de consolidar i seguir creant xarxa entre les diferents activitats i recursos que el municipi ofereix a infants i joves, famílies i docents, en relació a l’educació, en una àmplia varietat.

Aquest curs escolar Castelló d’Empúries farà 17 anys que està vinculat al Pla Educatiu d’Entorn i des de fa 7 cursos escolars Sant Pere Pescador i Sant Miquel de Fluvià que hi estan adherits.  

En la trajectòria del Pla Educatiu d’Entorn, el nostre territori ha anat incorporant activitats i recursos amb la finalitat de donar una resposta educativa efectiva a la comunitat educativa dels nostres municipis, per tal d’assegurar una actuació educativa coordinada, integral i ecològica a la realitat en la que ens trobem.

Entre els aspectes més rellevants de la Comissió Representativa, s’hi troba la presentació de les dotacions proporcionades per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat d’oferir un suport en el desenvolupament d’activitats i recursos. Enguany, l’aportació per part del Departament d’Educació és de 79.000 €. Aquest import es desglossa en 3 mòduls: activitats ordinàries, lideratge tècnic i Projecte de Mentoria, Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu i Oportunitats més enllà de l’escola.

Una de les novetats que es va presentar ahir per aquest curs és la Cantarella de Castelló d’Empúries. El projecte consisteix en organitzar una cantada prenent com a referencia esdeveniments escolars musicals organitzats al territori català (Cantània, Trobada de Corals a Secundària…) amb la peculiaritat d’incloure en un mateix espectacle alumnat d’etapes diferents.

La Cantarella va néixer amb la voluntat de posar en contacte alumnat de l’últim curs de primària i del primer cicle de secundària. Inclou un argument, un grup de rock creat per l’esdeveniment (la Cantarella Band) que acompanya al cor i un conjunt de cançons de rock-pop català que l’alumnat treballa i aprèn a les hores de classe. Un grup d’alumnes també fa una representació teatral senzilla. Hi participen: tots els centres educatius de Castelló d’Empúries i l’Escola Fluvianets  de L’ Armentera, l’Escola El Llagut de Sant Pere Pescador, l’Escola Vallgarriga de Sant Miquel de Fluvià, l’Escola Teresa de Pallejà  de Fortià i l’Escola Els Valentins de Vilamacolum.

L’espectacle final serà el dia 29 d’abril al matí a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, 1 de Castelló d’Empúries i és obert a tothom.

Publicado en: Notícies