Comença el curs escolar amb millores als centres educatius del municipi

Durant l’estiu s’ha aprofitat per fer manteniment i algunes millores a les escoles del municipi, com és habitual. Sempre s’aprofiten les vacances escolars per a realitzar les accions de manteniment necessàries pels equipaments escolars que requereixen més temps per a realitzar-se o que es poden efectuar millor quan els alumnes no estan als centres.

En aquesta línia, s’han dut a terme accions de manteniment habituals als tres centres d’Educació Infantil i Primària, sobretot treballs de jardineria, fusteria, lampisteria, pintura i adequació dels patis, però també reparacions de panys, portes o mobiliari divers, reposició de vidres, endolls, interruptors i bombetes, i la realització de diferents tipus instal·lacions, tot plegat per un valor d’uns 5.500€ de material, sense tenir en compte el cost de la mà d’obra.

A part dels aspectes de manteniment, s’han realitzat també inversions de més importància als tres centres educatius. En aquest aspecte, aquest any el centre que requeria més inversió és l’Instiut Escola El Bruel-Empuriabrava que encara no disposava d’alguns equipaments necessaris. Per aquest motiu s’ha realitzat una pista poliesportiva que permeti als alumnes portar a terme les activitats físiques a l’aire lliure en millors condicions. A més de la realització de la pista en si mateixa, s’hi han instal·lat les corresponents cistelles de bàsquet, porteries i l’enllumenat, així com una tanca més elevada per evitar que les pilotes surtin del centre educatiu. Aquesta actuació ha suposat una inversió de 48.000€.

A part de la pista, també s’ha renovat la zona del sorral del pati d’Educació Primària, dotant-lo d’un sorral nou i d’un porxo metàl·lic amb pèrgola que filtra la llum solar, amb un cost de 12.000€.

Per altra banda, l’escola Ruiz Amado estrena un nou tancament per les bicicletes, amb tanca de fusta i rampa d’accés, a l’entrada del centre. Aquesta acció, que ha tingut un cost de 3.500€, era una demanda que es realitzava de feia temps temps i a més va ser una proposta que va obtenir molts vots a l’edició del 2019 dels Pressupostos Participatius. També a aquesta escola s’han renovat els lavabos de la planta baixa de l’edifici vell.

A l’Escola Joana d’Empúries s’ha aixecat el sorral del pati d’Educació Infantil, amb un cost de 3.300€.

Publicado en: Notícies