Preparatius per a poder donar la benvinguda als alumnes als centres educatius

L’inici del curs escolar 2020-2021 és a tocar i això significa que són dies de preparatius i organització per a poder donar la benvinguda als alumnes als centres educatius. Enguany, les gestions s’han vist alterades per la covid-19 i ha fet que centres educatius es reinventin per ajustar la seva activitat a les mesures facilitades pel Departament d’Educació de la Generalitat.

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’ha reunit amb cada una de les 3 escoles i la llar d’infants del municipi, per tal de donar suport i recolzament logístic a les propostes dels centres per poder aplicar les mesures necessàries per a la seguretat de tota la comunitat educativa.

Tot i que cada centre educatiu té unes necessitats i demandes específiques, hi ha dos principals aspectes abordats en tots ells.

 Per una banda, l’Ajuntament ha augmentat les hores i el personal de neteja per a garantir les mesures d’higiene i desinfecció dels espais, sobretot aquells que seran compartits entre diferents grups estables i, a més, facilitarà material necessari per aplicar aquestes mesures a totes les escoles.

Per altra banda, degut a les indicacions facilitades des de la Generalitat, els centres educatius han hagut d’ampliar els accessos d’entrada i sortida a l’escola per evitar aglomeracions de persones. Juntament amb la policia local, s’han pres mesures d’acondicionament d’aquests accessos per augmentar-ne la seguretat vial i sobretot els primers dies, s’incrementarà la presència d’agents de la policia local per a facilitar la circulació i el pas dels alumne si les famílies.

Publicado en: Notícies