Inici del curs escolar 2021-22

Avui, més de 1.800 infants i joves han començat el nou curs escolar 2021-22, entre  l’alumnat d’infantil, primària, secundària, batxillerat, CFGM i PTT.

Pel que fa al calendari escolar del nou curs, les dates més destacables són les següents:

13 de setembre de 2021: inici de les classes al segon cicle de l’educació infantil (de forma esglaonada en alguns centres educatius), l’educació primària, l’educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de grau mig i plans de transició al treball.

Del 23 de desembre de 2021 al 7 de gener de 2021 (ambdós inclosos): vacances de Nadal.

De l’11 al 18 d’abril de 2022 (ambdós inclosos): vacances de Setmana Santa.

22 de juny de 2020: acaben les classes a tots els centres, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i de la formació professional, que ho faran d’acord amb la seva programació acadèmica.

12 d’octubre, 1 de novembre, 6, 7 i 8 de desembre, 2 de febrer, 7 de març, 2 i 3 de maig: festius, festius locals i dies de lliure disposició dels centres educatius.

L’horari dels centres, tant de primària com secundària, es mantenen respecte l’any passat. Els centres d’educació primària fan de 9 a 12.30 h i de 14.30 a 16.00 h. En relació a l’educació secundària, l’alumnat de l’Institut de Castelló d’Empúries fa de 8 a 14.30 h i l’alumnat de l’Institut Escola El Bruel Empuriabrava fa 8.05 a 14.35 h.

Anna Massot, regidora d’Ensenyament, voldria destacar que malgrat el curs s’inicia encara en context de pandèmia, s’assegura un inici de curs amb totes les escoles obertes i de manera presencial al 100% a totes les etapes educatives. A més, l’experiència d’un curs acadèmic amb mesures preventives i l’escolarització, permet minimitzar l’impacte de la Covid-19 als centres educatius i que la gestió i aplicació dels protocols sigui més efectiu.

Així doncs, els centres educatius del municipi mantindran unes pautes de funcionament similars a les iniciades al curs anterior, incloent l’ús de les mascareta obligatòria pels majors de 6 anys i l’organització a través dels grups estables de convivència. Però algunes mesures es flexibilitzen respecte el curs anterior com que no cal dur mascareta dins el mateix grup de convivència estable al pati, que les famílies poden entrar als centres educatius mantenint totes les mesures sanitàries i que es facilita la realització d’extraescolars, amb mesures. També es podran fer festes escolars amb presència de famílies en espais exteriors, sense aglomeracions, amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.

És especialment rellevant el canvi sobretot a secundària, on l’alumnat ja té l’opció de ser vacunat i en aquest cas no s’hauran de confinar aquells grups que ja estiguin vacunats amb pauta completa encara que hagin sigut contacte estret d’un positiu. 

Tot i la flexibilització d’algunes mesures, des de l’Ajuntament, es manté la intensificació de la neteja iniciada el curs passat, així com el subministrant de material de desinfecció i higiene suplementari que requereixin els centres.

En relació a l’oferta educativa, aquest curs escolar s’amplia una nova modalitat de Pla de Transició al Treball. Aquest darrer és un nou perfil de la modalitat PTT és d’auxiliar de vivers i jardins. Anna Massot, destaca que resulta molt interessant i adient pel nostre municipi perquè permet donar resposta a un sector de joves diferent a l’altre, però també perquè creiem que és un perfil professional amb possibilitats formatives i laborals molt notòries a la nostra població i comarca.

Així doncs, el curs escolar 2021-22 s’inicia amb dues escoles de primària, un institut-escola i un institut amb ESO, batxillerat i un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Manteniment d’embarcacions d’esbarjo, una llar d’infants municipal, una escola municipal de música, una Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) i dues modalitats de Pla de Transició al Treball (PTT): un especialitzat en auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, i el nou, de l’especialitat en auxiliar de vivers i jardins.

Publicado en: Notícies