Castelló d’Empúries amplia la seva oferta formativa amb un nou perfil de PTT d’auxiliar de vivers i jardins

El municipi

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries juntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya oferirà al municipi, un nou Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar de Vivers i Jardins en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT) a partir del curs 2021-2022.

El PTT s’adreça a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria sense haver obtingut la corresponent titulació, i que en el moment d’iniciar el programa no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.

La finalitat és mantenir l’alumnat en el circuit del sistema educatiu per continuar estudis de formació professional i oferir l’aprenentatge imprescindible per accedir al món laboral amb una millor preparació i per tant, amb major garantia d’obtenir una ocupació qualificada.

Des d’aquesta mateixa mirada, que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha ampliat significativament l’oferta formativa post obligatòria així com les modalitats per obtenir el certificat d’estudis obligatoris.

Des de l’àrea d’Ensenyament del municipi, es prioritza la diversitat formativa i metodològica, ja que es considera que són molt els camins que l’alumnat pot emprendre per a assolir els seus propòsits acadèmics, professionals i personals i es considera que a nivell municipal, és imprescindible el compromís i la voluntat de facilitar els mitjans perquè això sigui possible.

A més, cal tenir en compte que Castelló d’Empúries esdevé un municipi neuràlgic en el recorregut acadèmic natural de diversos municipis de l’entorn, que no disposen de totes les etapes d’escolarització obligatòries. Així doncs, són famílies i alumnes del propi municipi i de la resta de la comarca, que poden nodrir-se de l’oferta educativa que es pugui oferir.

Des de fa varis anys, l’Ajuntament ha implementat noves modalitats formatives.

  • Ocupació i acadèmic
  • Artístic
Publicado en: Notícies