Alumnes de 4t de primària fan un intercanvi amb l’alumnat d’Elna

Els alumnes de 4t de primària de l’Escola Ruiz Amado han marxat dos dies i una nit a fer un intercanvi amb l’alumnat de la mateixa edat del municipi agermanat d’Elna, a França

En el marc d’activitats del Pla Educatiu d’Entorn, juntament amb el Servei de Relacions Transfronteres del municipi d’Elna, s’ha organitzat un intercanvi d’alumnat d’ambdós municipis amb l’objectiu d’enfortir-ne les relacions i permetre a l’alumnat un intercanvi internacional fent ús de la llengua catalana.

Elna està agermanada amb Castelló d’Empúries des de l’any 1986 pels seus vincles històrics, culturals i patrimonials. Després de diferents trobades entre els Ajuntaments dels dos municipis, s’ha decidit promoure un intercanvi entre els infants de les escoles d’ambdues poblacions perquè es coneguin, aprenguin la cultura i tradicions del poble amb el que estan agermanats i poder enfortir el vincle entre ells, tot utilitzant el català com a llengua comuna.

Aquest projecte d’intercanvi s’engega per primera vegada amb la intenció que es pugui seguir fent els propers anys. Com que cada any només hi pot participar una escola de cada població, vam decidir que s’hi participaria de manera rotativa  a través de la realització d’un sorteig entre les tres escoles del municipi. El resultat del sorteig realitzat enguany va determinar que els primers en participar d’aquest intercanvi seria l’alumnat de l’Escola Ruiz Amado de Castelló d’Empúries i l’alumnat de l’Escola Joseph Néo d’Elna.

Durant el mes de febrer ja hi ha hagut uns primers contactes entre els infants de les dues escoles, a través d’uns escrits que s’han intercanviat els uns als altres, i posteriorment cada escola es desplaçarà uns dies fins la vila agermanada.

Els alumnes de 4t de primària de l’Escola Ruiz Amado, han marxat aquest matí a Elna on s’hi estaran fins demà, fent tot d’activitats organitzades al municipi de la Catalunya Nord, com una visita al conjunt catedralici de la vila, un espectacle de danses i cançons folklòriques i la visita a la maternitat d’Elna, que en aquest cas, seran els propis alumnes d’Elna els que faran les explicacions a l’alumnat de Castelló d’Empúries en català.

A finals del mes de maig, serà l’alumnat d’Elna qui vindran fins a Castelló d’Empúries en una estada de 3 dies durant els quals podran gaudir d’activitats per a conèixer el patrimoni cultural, històric i natural del nostre territori, que compartiran majoritàriament amb l’alumnat de l’escola Ruiz Amado però que inclourà també una trobada amb l’alumnat de les altres dues escoles del nostre municipi.

Així doncs, un total de 88 alumnes, 43 provinents de Castelló d’Empúries i 45 d’Elna, gaudiran d’aquests dos dies d’activitats conjuntes i experiències compartides que de ben segur els agradaran.

Aquest projecte, molt engrescador pels centres educatius i per l’Ajuntament, és una manera d’apropar relacions transfrontereres, dur l’educació més enllà de l’espai escolar i fomentar l’ús de la llengua catalana entre els escolars.

Publicado en: Notícies