Xerrada «Sorpresa! Què li agrada aprendre al cervell?» amb David Bueno

Aquest dijous 17 de maig a les 20 h, a la Capella de Santa Clara, tindrà lloc la xerrada «Sorpresa! Què li agrada aprendre al cervell?»  a càrrec de David Bueno, professor i investigador de Genètica de la Universitat de Barcelona.

La xerrada s’organitza en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries.

Tendim a pensar que som éssers racionals, però el cervell tendeix a valorar més les emocions, ja des del naixement. De quina manera li agrada més aprendre al cervell? Com podem aprofitar el funcionament i la construcció normal del cervell per treure’n el màxim profit, no només a curt termini sinó molt especialment a llarg termini? En aquesta conferència es parlarà de com es construeix i reconstrueix el cervell i es relacionarà amb la pràctica educativa, a l’escola, la família i la societat. Veurem que la millor estratègia passa per emocions com l’alegria i la sorpresa, i que la millor manera de transmetre-les és amb el nostre exemple.

David Bueno (Barcelona, 1965) és doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica a la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria professional i acadèmica, centrada en la genètica del desenvolupament i la neurociència, inclòs el comportament humà i els processos d’aprenentatge s’ha desenvolupat principalment a Barcelona.

És autor de setze llibres de divulgació i d’una novel·la per acostar la biologia als adolescents i joves, també d’una trentena de llibres de text de primària, secundària i batxillerat.

Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació (principalment El Punt Avui i Ara), en els quals ha publicat uns 500 articles, i a la ràdio.

Escriu un blog sobre neuroeducació, i des de fa 10 anys és el coordinador de Biologia de les Proves d’Accés a la Universitat, des d’on ha potenciat l’aprenentatge per contextos i a través de la crítica i la reflexió. Tota aquesta informació es pot trobar al web: www.ub.edu/geneticaclasses/davidbueno

Aquesta és la penúltima xerrada de la Campanya de Salut i Família 2018, l’última serà el monogràfic d’empoderament familiar “Comunicació familiar i resolució de conflictes en la famílies”, el proper 24 de maig.

Publicado en: Notícies