Voluntariat per la Llengua a les escoles del municipi

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries, a través del Pla Educatiu d’Entorn i el Servei Comarcal de Català de l’Alt Empordà volen impulsar el Voluntariat per la Llengua (VpL) a l’escola.

L’objectiu general del programa Voluntariat per la Llengua (VpL) és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.

El motiu principal per impulsar aquest projecte a l’escola és bàsicament perquè hi ha famílies de l’escola que no parlen la llengua catalana ja que provenen d’altres cultures i tenen, òbviament, altres llengües.

El Vpl a l’escola consistirà en la creació d’un grup de mares i pares que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 2 hores, una sessió, a ajudar a altres pares i mares a practicar la llengua catalana.

Les sessions es duran a terme a la tarda (de 14.30 a 16.30 h) al mateix centre educatiu. Els voluntaris podran escollir de què parlar durant la sessió, guiar una conversa o compartir alguna afició (cuina, manualitats, costura i moda, esports, fotografia, estètica,…) amb els altres pares i mares.

Anna Massot, regidora d’ensenyament, comenta que “aquestes sessions han de tenir també per a objectiu facilitar la coneixença i la relació entre les famílies del centre”.

Durant els mesos de novembre i desembre es farà la crida de voluntariat. S’ha passat un paper informatiu a les famílies perquè aquelles que hi estiguin interessades s’hi puguin inscriure retornant-lo omplert a la mateixa escola.

Es té previst iniciar les sessions durant el segon trimestre escolar.

Per a més informació, Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament, Pla Educatiu d’Entorn (972 25 01 65).

Enllaç a Empordà tv

Practicar la llengua catalana

Publicado en: Notícies