Tornen els tastets de professions als Instituts del municipi

Quan finalitza l’etapa d’escolarització obligatòria i amb les preinscripcions a prop, és el moment de prendre decisions: fer un cicle formatiu, fer batxillerat o endinsar-se al món laboral.
L’activitat Tastets, Tallers i Xerrades de Professions, s’emmarca dins del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries i és una actuació adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO dels centres educatius del nostre municipi, que té com a objectiu facilitar a l’alumnat que està a punt de finalitzar l’escolaritat obligatòria, eines i recursos per a l’elecció formativa, professional i laboral, apropant-lo a diferents oficis i professions.
Els tastets i tallers combinen una part teòrica on s’explica com és la professió i una part pràctica on els i les alumnes poden viure la realitat de la professió escollida a través de diferents activitats.
Enguany s’ofereixen 16 tastets, xerrades i tallers diferents i es realitzaran a diversos espais del municipi, fora de l’horari lectiu, entre el 13 de març i l’1 d’abril. Els perfils de professionals que participen són molt variats: jardineria, perruqueria, turisme, cossos policials, serveis mèdics, cos docent, etc.
Les temàtiques dels tastets van ser escollides pels joves de 3r i 4t d’ESO del municipi i els seus docents a través d’una enquesta on se’ls demanava els interessos professionals.
Són activitats voluntàries i les inscripcions s’han fet a través dels tutors i tutores dels centres educatius de Castelló d’Empúries. Per participar-hi és imprescindible que tots i totes les joves hagin assistit a una de les sessions informatives que van tenir lloc divendres 10 de març a la tarda, als espais joves del municipi, i on van assistir un centenar d’estudiants.
Els tastets de professions compten amb la col·laboració de diferents professionals, empreses i centres educatius del municipi i la rodalia, sense ells i elles aquest projecte no seria possible.
Anna Massot, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ha explicat que aquesta activitat es porta a terme amb l’objectiu d’orientar a l’alumnat en la presa de decisions per a la següent etapa de formació o per a entrar al món laboral. “Creiem que poder oferir aquesta petita mostra pot ajudar-los a encaminar el seu futur professional o, si més no, donar-los pistes sobre professions que poden ser del seu interès. Tots sabem com n’és de difícil prendre aquest tipus de decisions”.
Publicado en: Notícies