S’inicia el Consell d’Infants i Adolescents de Castelló d’Empúries amb 19 representants

Aquesta setmana els 19 representants del Consell d’Infants i Adolescents han realitzat la primera trobada per engegar aquest òrgan de participació al municipi.

El projecte ha començat amb l’alumnat de 5è de primària i 1r d’ESO, i es preveu el proper curs afegir-hi els cursos de 6è i 2n d’ESO.

El Consell dels Infants i Adolescents és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament sobre les qüestions d’interès general del poble, entenent que és un espai on es fomenten i arrelen costums i hàbits educatius i on els infants i joves hi poden dir la seva, aportant les seves idees per a millorar el poble en el que viuen i/o estudien. El Consell dels Infants i Adolescents s’articularà a través de sessions conduïdes per un equip de professionals durant les hores lectives escolars, 4 sessions d’1 hora, en la que hi participarà tot el grup/classe i sessions representatives fora de l’aula, anomenades trobada de representants, formades per 2 representants /grup classe.

En aquesta primera trobada de representants, que va tenir lloc a la Capella de Santa Clara ahir dimarts 12 de desembre a la tarda, es van fer diferents dinàmiques de coneixença entre l’alumnat,  van definir què vol dir participar de la ciutat, què és una ciutat educadora o quins valors han de tenir els consellers i conselleres, entre d’altres.

L’alcalde, Salvi Güell, i la regidora d’ensenyament, Anna Massot, van donar la benvinguda als representants, van agrair als alumnes la seva implicació en el projecte i van presentar el tema que treballaran aquest curs: El medi ambient.

A les sessions dinamitzades a l’aula, els alumnes faran propostes per a millorar el nostre municipi relacionades amb el medi ambient, i una vegada consensuades, els mateixos representants les portaran al Ple de l’Ajuntament que es farà el mes de maig.

Els representants, que a més del treball a l’aula participaran a les 5 trobades fora de l’horari lectiu, seran el pont entre l’aula i l’Ajuntament.

Aquesta proposta s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries.

Veure notícia Empordà tv

IMG_0766

Publicado en: Notícies