Projecte d’Aprenentatge i Servei «Fem Salut 0-99»

 Un any més l’alumnat de l’institut a Empuriabrava i la gent gran del municipi duen a terme un projecte plegats en el marc del Pla Educatiu d’Entorn.

El curs passat varen realitzar el projecte “Històries de vida amb ulls d’adolescent”, un projecte d’aprenentatge i servei amb la finalitat de relacionar a través de l’escriptura dues generacions molt importants del municipi que molt sovint es desconeixen. Aquesta idea i aquest projecte es va concretar buscant gent gran del municipi que volgués explicar la seva història, bàsicament persones del casal de la gent gran de Castelló i gent jove que els volgués escoltar, alumnes de l’institut d’Empuriabrava, i llavors relatar les seves experiències.

Aquesta vegada el treball s’anomena “Fem salut 0-99”, i és un projecte basat en un intercanvi intergeneracional en el que adolescents, amb el suport de la professora d’educació física del centre, han dissenyat un programa d’activitats físiques adreçades a la gent gran del municipi. Els nois i noies faran de monitors durant tres sessions d’una hora cadascuna compartint d’aquesta manera una estona i un estil de vida saludable amb la gent gran.

Mitjançant aquesta actuació i gràcies a l’intercanvi de temps entre les dues generacions, es pretén que aquestes esdevinguin més properes, comparteixin coneixements i per tant s’enriqueixin mútuament.

Les sessions es duen a terme al Pavelló Municipal d’esports i la gent gran que hi participa forma part del grup de Gimnàstica de Manteniment per a Gent Gran del municipi.

 El treball finalitzarà amb l’edició d’un díptic amb exercicis saludables per a la gent gran.

5 10

Veure enllaç Empordà tv

Publicado en: Notícies