Programa Sigues tu en família a l’escola Ruiz Amado

Dipsalut, Organisme de la Salut Pública de la Diputació de Girona,  posa en marxa aquest curs 2017-18 una prova pilot del programa Sigues tu en família, i l’Escola Ruiz Amado ha estat un dels 32 centres de la província de Girona seleccionats.

Fins ara el programa Sigues Tu, eines i actius per a la salut anava dirigit exclusivament a l’alumnat dels centres de primària i secundària, i com a novetat es pretén ampliar-ho a les famílies.

Aquesta nova proposta té com a finalitat facilitar eines i estratègies, molt lligades a l’entrenament de les deu habilitats bàsiques per a la vida, per promoure relacions amb els infants no violentes i respectuosos, d’acord amb una criança positiva. I persegueix una objectius específics: millorar la relació amb els fills i filles, aprendre a gestionar els conflictes de manera positiva, aprendre a marcar límits de manera respectuosa i estimular l’autonomia i l’autoestima dels infants.

El taller tindrà una durada de 6 sessions basades en el llibre “Com parlar perquè els infants i adolescents escoltin i com escoltar per a què parlin” de les autores d’Adele Faber i Elaine Mazlish.

La prova pilot es farà només a l’escola Ruiz Amado, amb famílies matriculades al centre amb fills/es de P3 fins a 6è. Les famílies poden anar-hi amb els fills/es si tenen entre 6 i 11 anys. Faran una activitat lúdica paral·lela a les sessions amb les famílies.

El calendari previst és: dimarts 20 de març, 10 i 24 d’abril, 8 i 22 de maig i 5 de juny.

Hi ha temps per formalitzar la inscripció fins el 18 de març a la mateixa escola. Es pot trobar més informació a la web www.siguestu.cat/enfamilia.

Veure notícia Empordà tv.

Publicado en: Notícies