Preinscripció i matrícula curs 2015-16

Unes trenta famílies varen assistir ahir a la sessió informativa sobre l’oferta educativa municipal i el procés de preinscripció pel curs 2015-16, organitzada per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament i els centres educatius. La reunió va tenir lloc a la Capella de Santa Clara i tenia per objectiu orientar a les famílies del municipi que han d’inscriure per primera vegada els seus fills a l’escola.

La regidora d’Ensenyament, Dolors Barceló, va donar el tret de sortida amb una breu explicació de l’oferta educativa municipal i dels centres educatius. A Castelló d’Empúries tenim tres escoles d’infantil i primària, amb un total de 1.000 alumnes que cursen entre P3 i 6è de primària. El Departament d’Ensenyament, tenint en compte el padró municipal d’enguany, ha adjudicat pel proper curs 50 places de P3 a l’escola Ruiz Amado, 50 places a l’escola Joana d’Empúries i 25 places a l’escola El Bruel.

També es varen donar diferents informacions d’interès com l’existència d’una zonificació escolar al municipi, que influeix en la puntuació de cada família a l’hora d’accedir a un centre o altre, o la creació d’un protocol d’absentisme que vetllarà per l’escolarització de tots els infants del municipi i que properament s’aprovarà.

A continuació les directores de cada centre educatiu varen donar diferents orientacions útils per a les famílies abans d’iniciar el procés de preinscrpció dels seus fills i filles, així com les dates clau, la documentació que cal presentar, el barem de puntuació o les beques de transport i menjador. Els tres centres varen destacar la importància d’assistir a les jornada de portes obertes que tindrà lloc el proper 5 de març.

Finalment es va obrir el torn de preguntes on es varen poder aclarir molts dubtes sobre el procés i on hi va haver molta participació per part de les famílies.

Les persones interessades en rebre més informació poden fer-ho adreçant-se a l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament, de dilluns a divendres en horari de 8 a 15h, trucant al telèfon 972 25 01 65 o enviant un correu electrònic a acciosocial@castello.cat.

També podeu trobar informació més detallada a la web de l’Ajuntament, http://www.castello.cat/serveis-a-la-ciutadania/, o bé a la web de la Generalitat de Catalunya: http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio.

2

Veure notícia Empordàtv

Publicado en: Notícies