Preinscripció escolar 2016-17

Avui dimecres 30 de març comença el període de preinscripció escolar pel curs 2016-2017 al segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. El termini serà fins el proper dijous 7 d’abril.

Es poden matricular a primer curs de segon cicle d’educació infantil els infants que compleixen els 3 anys l’any 2016. S’han de matricular al primer curs d’educació primària els nens que compleixen 6 anys l’any 2016 i els d’edat diferent als quals correspon cursar aquest nivell perquè procedeixen del darrer curs d’educació infantil; i al primer curs d’educació secundària obligatòria els nens que compleixen 12 anys l’any 2016 i els d’edat diferent als quals correspon acadèmicament iniciar aquesta etapa.

Amb la preinscripció se sol·licita l’admissió en un centre determinat. Al finalitzar el procés cal formalitzar la matricula, en el cas que no es faci es considera que es renuncia a la plaça.

Per fer la preinscripció i la matrícula cal:

  • conèixer el calendaridel procés,
  • consultar els centres,
  • conèixer els criteris de prioritatamb què s’ordenen les sol·licituds i reunir la documentació que els acredita, si és el cas
  • presentar la sol·licitudi la documentació,
  • consultar els resultats de la preinscripció quan es publiquen les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional i quan es publiquen les llistes de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions,
  • consultar el centre assignati
  • fer la matrícula.

Cada centre educatiu informa del seu projecte educatiu, dels ensenyaments que imparteix, de les places de què disposa, de l’adscripció a altres centres i si té mitjans específics d’adaptació a determinades discapacitats de l’alumnat.

Els centres de primària tenen servei de menjador i de transport escolar. Com a novetat el proper curs l’escola El Bruel d’Empuriabrava també tindrà servei de transport escolar en les mateixes condicions que els altres centres. Aquesta iniciativa pretén afavorir la mobilitat de les famílies d’Empuriabrava.

A més dels centres, pots trobar la informació necessària al Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament. O consultar la web de la Generalitat http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/.

 

 

Publicado en: Notícies