Per quart any consecutiu les escoles del municipi participen en el projecte Conte per Relleus

Avui dimecres, prop d’un centenar d’alumnes de les escoles Ruiz Amado ,Joana d’Empúries i El Bruel s’han concentrat a la Sala Gòtica de l’ajuntament de Castelló d’Empúries per tal de presentar l’activitat del “Conte per relleus”.

Es tracta d’una activitat d’animació a la lectura i escriptura creativa adreçada als alumnes de 4t de primària de les escoles del municipi, amb la col·laboració de l’escriptora Mariona Masferrer i emmarcada dins el Pla Educatiu d’Entorn.

El funcionament de l’activitat és el mateix que en els cursos anteriors, consta de dues parts, una de lectura i una d’escriptura, d’una durada de tres mesos cada part. La primera els nens i nenes han llegit i analitzat setmanalment diferents textos i contes d’edicions anteriors que l’escriptora els ha fet arribar, i en la segona, que comença ara, ells escriuran en conte seguint la pauta del que hauran llegit i treballat, però amb una nova trama que avui els ha proposat l’escriptora.

L’inici del conte anirà a càrrec de l’escriptora, llavors continuarà el conte un grup d’una escola i després una altra i així fins que hagin escrit tots els grups. Entre escola i escola l’escriptora hi farà un paràgraf per lligar bé el conte.

Vist l’èxit de l’activitat i la bona acollida dels centres, l’Ajuntament segueix col·laborant també en l’edició del conte a final de curs perquè cada alumne pugui tenir-ne una còpia.

Publicado en: Notícies