Preinscripcions i portes obertes a la Llar d’Infants Municipal

Properament s’inicia el període de preinscripcions a la Llar d’Infants Municipal Passeig de les Oques.

Les famílies interessades en portar-hi el seu fill/a poden fer la preinscripció del 30 d’abril a l’11 de maig, de 9 a 11 h, a la mateixa Escola Infantil.

Es pot recollir l’imprès de la preinscripció i la documentació necessària que cal portar a les oficines de l’OMAC de l’Ajuntament, als Serveis a la Ciutadania i a la mateixa Escola Infantil Municipal.

El proper dilluns 23 d’abril, de 15 a 17.30 h, hi haurà la jornada de portes obertes. S’hi pot assistir sense cita prèvia. Aquest dia les famílies podran conèixer les instal·lacions i preguntar tot allò que necessitin.

Per  més informació es pot trucar a la mateixa escola, 972 25 03 88.

 

Publicado en: Notícies

Comença la 2a Campanya de Teatre Escolar

S’inicia la 2a Campanya de teatre escolar, en el marc de les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries.

S’han programat diferents espectacles en horari lectiu, per a l’alumat d’infantil, primària i secundària, amb l’objectiu d’apropar i fer més accessible el teatre als infants i joves del municipi.

La Campanya comença avui, dimarts 17 d’abril, amb l’espectacle La llavor del foc a càrrec de la Companyia Blanc Celebracions. És un espectacle ple de poesia, música i imaginació que convida als nens a gaudir del diàleg entre cultures i a donar resposta a les grans preguntes de la història de la humanitat. El Viatger, comparteix la seva pròpia experiència recollint mites d’arreu del món dins d’una maleta plena de terra. L’espectacle s’adreça a l’alumnat de 4t de primària i té lloc a la Sala Municipal.

Aquest dijous, 19 d’abril, tindrà lloc a la mateixa Sala Municipal, l’espectacle MANS a càrrec de la companyia Fes-t’ho com vulguis, i adreçada a l’alumnat de la Llar d’Infants. MANS és un espectacle visual ple d’imatges poètiques expressades amb diferents llenguatges.

L’últim espectacle serà el proper dimarts 24 d’abril. Es tracta de #LikeUnfollow, que parla de l’ús i mal ús que fan els adolescents de les xarxes i les greus conseqüències que pot ocasionar, sobretot, en els usuaris més joves, els més vulnerables, preses fàcils dels depredadors cibernètics. Aquesta va adreçada a l’alumnat de 2n d’ESO dels dos instituts del municipi.

Aquest curs des de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament, es va decidir ampliar la Campanya per tal que més alumnes se’n puguin beneficiar. Cal dir que és una activitat gratuïta. Des del Pla Educatiu d’Entorn es vol potenciar la participació de l’alumnat en activitats fora del centre educatiu, perquè son espais de relació que faciliten el coneixement mutu i enforteixen el sentiment de pertinença al territori.

Per a més informació d’aquesta i altres activitats del Pla Educatiu d’Entorn, es pot consultar la web pee.castello.cat.

Publicado en: Notícies

Nova xerrada per a famílies, Addicció a les pantalles

El proper divendres 13 d’abril a les 20.30 h., tindrà lloc a la Capella de Santa Clara la xerrada Addicció a les pantalles.

Gisela Rodríguez, psicòloga, parlarà de la relació dels adolescents amb les pantalles (mòbil, ordinador, consoles, etc.)  i donarà idees per a fer més fàcil la convivència amb les pantalles i els fills a casa. Es parlarà del primer mòbil, quan i com comprar-lo.

La xerrada s’organitza en el marc de la Campanya Salut i Família 2018. Podeu trobar més informació de les properes xerrades al següent enllaç.

Per a més informació, Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament, 972 25 01 65.

 

Publicado en: Notícies

Comença la preinscripció escolar pel curs 2018/2019

El proper divendres 13 d’abril i fins el  dimarts 24 d’abril s’obre el període de preinscripció escolar pel curs 2018-2019. La preinscripció és el tràmit que cal fer per ser admès per primera vegada en un centre sostingut amb fons públics i per canviar de centre.

A Castelló d’Empúries, segons dades del padró municipal, hauran de començar l’escola 101 alumnes, nascuts l’any 2015.

Cada centre publicarà l’oferta de places escolars al seu tauler. Del 9 al 12 d’abril s’ha de sol·licitar dia i hora per a realitzar la preinscripció a una de les tres escoles d’educació infantil i primària del municipi: Escola El Bruel Escola Joana d’Empúries i Escola Ruiz Amado.

Per fer la preinscripció és molt important que les famílies coneguin el calendari de tot el procés, els criteris de prioritat i la documentació necessària per a justificar-los. Es pot trobar tota la informació detallada al següent enllaç estudiar a Catalunya.

El període de matriculació serà del dijous 21 al dimecres 27 de juny. La no formalització de la matrícula dins del termini comporta la pèrdua dels drets sobre la plaça adjudicada.

Per a més informació sobre la preinscripció escolar et pots adreçar al departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries (972 25 01 65), o bé consultar la web de la Generalitat Estudiar a Catalunya

Publicado en: Notícies

Aquest dissabte comença el Casal Puigmal

El Casal Puigmal és una actuació en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries. És una activitat de lleure que es realitza els dissabtes a la tarda, del 7 d’abril al 2 de juny, de 15 a 18h a l’escola El Bruel. Va adreçada a nens/es de 6 a 12 anys (1r a 6è de primària) del municipi.

Pretén que els nens/es disposin d’un espai lúdic i de lleure, on es contribueixi, a través del joc i del temps de lleure, a l’educació dels infants, fomentant l’esperit crític i participatiu. S’hi realitzen activitats diverses com sortides, tallers i jocs mitjançant una metodologia activa, fent que els nens/es participin en la programació de les activitats. Part important del casal són els familiars dels menors als quals se’ls involucra i se’ls fa partícips de les activitats que es realitzen.

Les inscripcions es realitzaran el proper divendres 6 d’abril, de 17 a 18.30 h, a l’escola El Bruel d’Empuriabrava. L’activitat té un preu de 5€. Per formalitzar la inscripció cal portar fotocòpia del DNI, fotocòpia de la targeta sanitària i una fotografia mida carnet.

Les places són limitades i s’adjudiquen per ordre d’inscripció.

Per a més informació: Serveis a la Ciutadania 972 25 01 65. O a la web: pee.castello.cat

 

Publicado en: Notícies

Nou calendari dels Monogràfics d’empoderament familiar

Aquest curs 2017-18, en el marc del Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries, s’han dut a terme els Monogràfics d’empoderament familiar, espais  per a famílies on poder compartir i resoldre els dubtes sobre criança i educació.

Fins el moment, s’han tractat els següent temes:

  • Com gestionar l’autoritat sense culpa?
  • Autoestima en l’adult i en l’infant.
  • Educació emocional acceptació de les emocions.

Amb aquestes tres sessions es tanca el cercle d’aquest segon trimestre.

Cal destacar que hi havia una sessió programada per aquest dijous 22 de març sobre les noves tecnologies i les noves addicions, aquesta queda anul·lada perquè està previst fer una xerrada en el marc de la Campanya Salut i Família,  sobre aquest tema el proper mes d’abril. Es podrà trobar tota la informació de la Campanya a la programació que sortirà en breu (Campanya salut i família abril-maig).

També s’han reorganitzat les sessions del període abril-maig, hi ha algun canvi respecte el que s’anunciava a l’agenda formativa i al calendari del Pla Educatiu d’Entorn.

Els nous monogràfics pels propers mesos són:

Mindfullness per a tota la famílies

A càrrec de Gisela Rodríguez, psicòloga
Lloc: Sala d’Audicions (Convent Santa Clara)
Dia: dijous 26 d’abril
Hora: 19 h

Comunicació familiar i resolució de conflictes en la família

Espai per a famílies on poder compartir i resoldre dubtes sobre criança i educació en general.
A càrrec de Gisela Rodríguez, psicòloga
Lloc: Capella de Santa Clara
Dia: dijous 24 de maig
Hora: 19 h

Per a més informació, Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament, 972 25 01 65.

 

Publicado en: Notícies

L’alumnat de primària participa a la recitació de poemes que organitza Òmnium

El passat divendres 9 de març, 90 alumnes de 1r a 3r de primària de les escoles del municipi van participar en el concurs de recitació que organitza Òmnium Cultural. Demà, divendres 16 de març ho faran 100 alumnes de 3r, 4t i 5è de primària.

El premi Maria Verdaguer de recitació s’organitza en el marc del 39è concurs per  a la Joventut de l’Alt Empordà, que aquest any es dedica a la Sardana i a Pep Ventura.

L’acte consisteix en la recitació d’un poema de tema lliure per part de cada alumne, davant d’un jurat format per tres persones. Tot i ser una activitat voluntària, la participació de l’alumnat es valora molt positivament.

Es concediran 3 premis de 15 euros a cada curs. L’entrega de premis es fa a Figueres el mes de maig, on hi participen també els alumnes guanyadors de les poblacions de Figueres, La Jonquera, Llançà, Roses i l’Escala.

Per a més informació es pot consultar el següent enllaç https://www.omnium.cat/noticia/39e-concurs-la-joventut-de-lalt-emporda

Publicado en: Notícies

Xerrada sobre malalties comunes a la Llar d’Infants Municipal

El proper dimecres 21 de març a les 17.30 h., tindrà lloc a la Llar d’Infants Municipal Passeig de les Oques, una xerrada sobre Malalties comunes.

Maria Payan, infermera del CAP de Castelló d’Empúries, parlarà de les malalties més habituals per les que poden passar els nens/es en l’etapa dels 6 mesos als 3 anys: què és la febre? Com tractar un refredat? Què és la varicel·la? Com tractar una gastroenteritis?, etc. Fins a problemes de salut més greus com les convulsions febrils.

La xerrada s’organitza en el marc de la Campanya Salut i Família 2018. Podeu trobar més informació de les properes xerrades al següent enllaç.

Per a més informació, Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament, 972 25 01 65.

Publicado en: Notícies

Programa Sigues tu en família a l’escola Ruiz Amado

Dipsalut, Organisme de la Salut Pública de la Diputació de Girona,  posa en marxa aquest curs 2017-18 una prova pilot del programa Sigues tu en família, i l’Escola Ruiz Amado ha estat un dels 32 centres de la província de Girona seleccionats.

Fins ara el programa Sigues Tu, eines i actius per a la salut anava dirigit exclusivament a l’alumnat dels centres de primària i secundària, i com a novetat es pretén ampliar-ho a les famílies.

Aquesta nova proposta té com a finalitat facilitar eines i estratègies, molt lligades a l’entrenament de les deu habilitats bàsiques per a la vida, per promoure relacions amb els infants no violentes i respectuosos, d’acord amb una criança positiva. I persegueix una objectius específics: millorar la relació amb els fills i filles, aprendre a gestionar els conflictes de manera positiva, aprendre a marcar límits de manera respectuosa i estimular l’autonomia i l’autoestima dels infants.

El taller tindrà una durada de 6 sessions basades en el llibre “Com parlar perquè els infants i adolescents escoltin i com escoltar per a què parlin” de les autores d’Adele Faber i Elaine Mazlish.

La prova pilot es farà només a l’escola Ruiz Amado, amb famílies matriculades al centre amb fills/es de P3 fins a 6è. Les famílies poden anar-hi amb els fills/es si tenen entre 6 i 11 anys. Faran una activitat lúdica paral·lela a les sessions amb les famílies.

El calendari previst és: dimarts 20 de març, 10 i 24 d’abril, 8 i 22 de maig i 5 de juny.

Hi ha temps per formalitzar la inscripció fins el 18 de març a la mateixa escola. Es pot trobar més informació a la web www.siguestu.cat/enfamilia.

Publicado en: Notícies

Nou Monogràfic d’empoderament familiar Educació emocional i acceptació de les emocions

Demà dijous 8 de març es realitzarà el tercer Monogràfic d’empoderament familiar, espai per a famílies on poder compartir i resoldre els dubtes sobre criança i educació.

El tema d’aquesta tercera sessió és Educació emocional i acceptació de les emocions, i anirà a càrrec de Gisela Rodriguez, psicòloga.

Tindrà lloc a la Capella de Santa Clara, a les 19 h.

Amb aquest monogràfic es dóna fi als espais per a famílies dins la programació de febrer-març. Properament es tornarà a fer una nova difusió pels mesos d’abril i maig.

Podeu consultar totes les xerrades i conferències de la Campanya Salut i Família 2018 en aquest enllaç. O a la web del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries pee.castello.cat

Publicado en: Notícies