Comença el termini de presentacions de sol·licituds per a l’ajut per a llibres de text i material escolar del curs 2022-2023

Des del 9 de setembre i, fins al 7 d’octubre, les famílies del municipi, ja poden sol·licitar l’ajut per a llibres de text i material escolar.

Aquest ajut, serà de 50€ per a les famílies de tots els alumnes empadronats al municipi i matriculats en els centres educatius de Castelló d’Empúries, des de 1r de primària fins 4t d’ESO (curs 2022-2023).

Aquesta iniciativa va ser impulsada per primera vegada quatre anys des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, a través del Departament d’Ensenyament.

El curs passat, un total de 362 famílies van sol·licitar l’ajut, essent l’import total aportat de 22.762,03 € a 491 alumnes. Així doncs, davant la bona rebuda que pot comprovar-se que té la proposta, s’ha decidit renovar aquesta subvenció un any més amb la voluntat de recolzar a les famílies del poble en l’escolarització dels seus fills i filles.

Anna Massot, regidora d’Ensenyament, explica que l’any passat com a novetat es va incorporar la possibilitat d’incloure el material escolar per justificar la petició d’aquest ajut, la qual cosa s’ha valorat molt positivament perquè ha permès que més famílies poguessin arribar a cobrar l’ajut fins a l’import màxim que s’atorga.

Per demanar l’ajut, consulteu el procediment a seguir, en les bases específiques reguladores de la concessió d’ajuts i els annexes (on hi trobareu el model de sol·licitud i la fitxa del creditor). Ho trobareu en aquest enllaç.

Publicado en: Notícies

Aquesta setmana s’obren les inscripcions als cursos de català pel període de setembre a desembre de 2022

Tornen els cursos de català per a totes les persones interessades en aprendre i/o millorar l’ús de la llengua catalana.

Les inscripcions en línia seran obertes el 12 i 13 de setembre de forma preferent pels alumnes del darrer any i del 14 al 16 de setembre, és obert el període d’inscripció per a nous/ves alumnes a través de l’enllaç del web del Consorci per a la Normalització Lingüística https://www.cpnl.cat/

L’alumnat nou haurà de fer una prova de nivell per assignar-li el curs corresponent als coneixements de cada persona. Les proves de nivell es podran sol·licitar en línia a través del portal web del Consorci per a la Normalització Lingüística https://www.cpnl.cat/inscripcions del 5 al 9 de setembre.

També es podran realitzar les inscripcions i resoldre dubtes del procés d’inscripció de manera presencial a l’Espai Alberes el 14 i 15 de setembre de 9.30 a 13.30 h, sol·licitant cita prèvia al 972 50 66 63.

Per Anna Massot, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament, impulsar els cursos de llengua catalana són una prioritat. És per això que tots s’ofereixen de manera totalment gratuïta i es realitzen a través del Consorci per a la Normalització Lingüística perquè així el certificat que s’expedeix en acabar un nivell complert és de caràcter oficial, equivalent a una titulació per la DGPL (Direcció General de Política Lingüística).

Cada curs tindrà una durada de 3 mesos (45 hores), i començaran el dia 21 de setembre, en diferents franges horàries i espais.

Els cursos que s’ofereixen en aquest primer període de setembre a desembre són els següents:

Curs Bàsic 1 (45 h), al Centre de Serveis Puigmal. Dilluns i dimecres, de 11.30 a 13.30 h.

Curs Bàsic 1 (45 h), al Casal de Castelló. Dilluns i dimecres, de 18 a 20 h.

Curs Bàsic 2 (45 h), a l’Espai Alberes. Dilluns i dimecres, de 9 a 11 h. 

Aquests cursos es duen a terme de manera presencial, però també hi ha la possibilitat de fer-ho telemàticament. La resta de nivells Intermedi, Suficiència i Superior, poden cursar-se únicament en línia.

Per a més informació: Serveis a la Ciutadania (972 25 01 65), o bé al Servei Comarcal de Català de l’Alt Empordà (972 50 66 63), altemporda@cpnl.cat o www.cpnl.cat/altemporda.

Publicado en: Notícies

Inicia el curs escolar 2022-2023

Aquesta setmana inicia el curs escolar 2022-2023, un curs que es veu marcat per diferents canvis en el calendari i el currículum.

Enguany, el curs comença més aviat que altres anys. Concretament, avui dia 5 de setembre, és l’inici per l’alumnat d’educació infantil i primària mentre que l’alumnat de secundària, batxillerat i formació professional iniciarà les classe el dimecres dia 7.

Un dels canvis que podem trobar aquest curs és que el mes de setembre a educació infantil i primària faran jornada intensiva al llarg de tot el mes. La proposta del Departament d’Educació és proporcionar als alumnes servei de menjador després de les classes i una hora d’activitats extraescolars gratuïtes per les famílies, gestionades per l’empresa contractada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquesta però, és una mesura que es troba compromesa per la falta de professionals del sector del lleure necessaris per desenvolupar les extraescolars, així que la viabilitat de la seva execució està pendent de valoració per part del Departament d’Educació. En canvi, l’alumnat de secundària, batxillerat i formació professional podran dur a terme l’horari habitual des del primer dia de classe.

Algunes de les altres novetats destacables d’aquest curs escolar, és la reducció de la ràtio d’alumnat en el primer curs d’educació infantil (P3), que partirà de 20 places enlloc de les 25 com els darrers anys. També és una novetat la gratuïtat del darrer curs de la primera etapa d’educació infantil (P2).

Així doncs, aquesta setmana, entre dilluns i dimecres, més de 1.800 infants i joves del nostre municipi començaran el nou curs escolar 2022-23, entre l’alumnat d’infantil, primària, secundària, batxillerat, CFGM i PTT.

Pel que fa al calendari escolar del nou curs, les dates més destacables són les següents:

Dilluns 5 de setembre de 2022: inici de les classes al segon cicle de l’educació infantil (de forma esglaonada en alguns centres educatius) i l’educació primària.

Dimecres 7 de setembre de 2022: inici de les classes a educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de grau mig i plans de transició al treball.

Dilluns 3 d’octubre: inici de l’horari a jornada completa per l’alumnat d’educació infantil i primària, és a dir, de 9 a 12.30 h i de 14.30 a 16 h l’horari de les classes i de 12.30 a 14.30 h l’horari del servei de menjador.

Del 22 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023 (ambdós inclosos): vacances de Nadal. El dimecres 21 de desembre es farà jornada intensiva.

Del 3 al 10 d’abril de 2023 (ambdós inclosos): vacances de Setmana Santa.

Dimarts 20 de juny de 2023: finalització de les classes per l’alumnat d’educació secundària i batxillerat.

Dijous 22 de juny de 2023: acaben les classes pels alumnes d’educació infantil i primària.

La finalització de les classes d’ensenyaments de règim especial i de la formació professional, ho faran d’acord amb la seva programació acadèmica.

12 i 31 d’octubre, 1 de novembre, 5, 6 i 8 de desembre, 2, 3 i 27 de febrer i 1 i 2 de maig: festius, festius locals i dies de lliure disposició dels centres educatius.

L’horari dels centres tindrà diversos canvis. Per una banda, l’alumnat d’educació infantil i primària, durant tot el mes de setembre faran de 9 a 13 h les classes, de les 13 a es 15 h servei de menjador i de 15 a 16 h les extraescolars gratuïtes. A partir del 3 d’octubre, l’horari serà el mateix que els darrers dos anys, de 9 a 12.30 h i de 14.30 a 16 h l’horari de les classes i de 12.30 a 14.30 h l’horari del servei de menjador.

Pel que fa a educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles es manté l’horari habitual des del primer dia de curs. L’alumnat de l’Institut de Castelló d’Empúries fa de 8 a 14.30 h i l’alumnat de l’Institut Escola El Bruel Empuriabrava fa 8.05 a 14.35 h.

Anna Massot, regidora d’Ensenyament, voldria destacar que a més de tots els canvis de calendari i horaris, és remarcable el fet de poder iniciar un curs sense les mesures preventives i protocols de la Covid-19 d’aquests dos últims cursos escolars. La bona notícia d’aquest inici de curs és poder fer-ho amb més normalitat que els anteriors, deixant enrere mesures organitzatives com els grups bombolles, l’ús de mascaretes a les aules o haver de realitzar els patis separats per grups diferenciats, entre d’altres.

El curs escolar 2022-23 al municipi s’inicia amb dues escoles de primària, un institut-escola i un institut amb ESO, batxillerat i un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Manteniment d’embarcacions d’esbarjo, una llar d’infants municipal, una escola municipal de música, una Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) i dues modalitats de Pla de Transició al Treball (PTT): un especialitzat en auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, i el de l’especialitat en auxiliar de vivers i jardins.

Publicado en: Notícies

7a Fira de llibres de text i material escolar de segona mà

Aquest dijous 7 de juliol s’organitza la 7a fira d’intercanvi, donació i compravenda de llibres de text i material escolar de segona mà.

La fira tindrà lloc a l’INS Castelló d’Empúries de 12 a 14 h. El motiu de realitzar-se en un horari reduït és per facilitar que la gent es concentri a la mateixa hora. L’objectiu principal és facilitar a les famílies un espai per poder trobar el què els faci falta, o senzillament poder donar aquell material que ja no els cal.

És dreçat a les famílies amb fills/es que el proper curs 2022-23 cursaran secundària o Batxillerat. Qui vulgui podrà intercanviar, donar, comprar i vendre llibres de text, bates, carpetes, motxilles, peces de roba esportiva, instruments musicals, etc. Tots els participants s’han de fer responsables de l’intercanvi, la donació i compravenda, així com de la qualitat del que portin.

És una actuació organitzada conjuntament per l’Ajuntament, centres i AMPA.

Publicado en: Notícies

S’inicia un nou curs de català intensiu d’estiu

Avui, una vintena d’alumnes han començat un curs de català impartit pel Consorci per la Normalització Lingüística i organitzat juntament amb l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Aquest, és un curs que no s’havia fet anteriorment, però enguany, degut a l’arribada de refugiats i l’alta demanda de places als diferents cursos que s’han desenvolupat al llarg de l’any, s’ha apostat per ampliar l’oferta formativa per donar resposta a la ciutadania.

Es tracta d’un curs de català Bàsic 1, on s’imparteixen nocions bàsiques de comunicació oral i escrita en llengua catalana. Tindrà un caràcter intensiu, de manera que es farà de dilluns a dijous de 9.30 a 12.30 h, començant avui i finalitzant el proper dijous 27 de juliol. El curs es durà a terme a l’Espai Alberes d’Empuriabrava.

Considerem que és una gran iniciativa per a fomentar l’ús de la llengua catalana i per a facilitar a les persones nouvingudes al nostre municipi l’adquisició de la llengua vehicular del nostre territori.

És per això s’ofereix de manera totalment gratuïta i es realitza a través del Consorci per a la Normalització Lingüística perquè així el certificat que s’expedeix en acabar un nivell complert és de caràcter oficial, equivalent a una titulació per la DGPL (Direcció General de Política Lingüística).

Per a més informació: Serveis a la Ciutadania (972 25 01 65), o bé al Servei Comarcal de Català de l’Alt Empordà (972 50 66 63), altemporda@cpnl.cat o www.cpnl.cat/altemporda.

Publicado en: Notícies

Engeguen Patis Oberts, una proposta per dinamitzar els espais escolars i públics

Aquesta setmana ha començat al pati del Ruiz Amado el projecte Patis Oberts. Aquest projecte, que s’emmarca dins del Pla Educatiu d’Entorn, obre el pati del Ruiz Amado a les tardes de dilluns a dissabte fins a finals del mes d’agost, per oferir espais oberts i segurs a infants i joves.

Els Patis Oberts compta amb un educador, que dinamitza l’espai per afavorir la convivència dels i les participants, vetllar pel bon ús de les instal·lacions i optimitzar així els equipaments escolars, fora del curs acadèmic.

L’educador també tindrà presència en altres espais del municipi, on infants i joves hi van a jugar, alhora que dinamitzarà  activitats  ja existents, ja siguin organitzades o de joc lliure.

L’objectiu final del projecte, que neix de les demandes i necessitats dels usuaris/es,  és oferir espais de joc de proximitat, dinamitzar aquests espais, afavorir la convivència per potenciar la interrelació d’infants i joves en un context segur i dirigit per un professional.

Publicado en: Notícies

Acte de reconeixement a l’alumnat de Batxillerat i Cicle Formatiu de Castelló d’Empúries

El passat divendres dia 17, va tenir lloc a la llotja, l’acte de reconeixement a l’alumnat que finalitza la seva etapa formativa d’estudis post-obligatoris al municipi. Aquest és el 8è any que s’organitza.

Aquest curs 2021/22, eren convidats a l’acte un total de 53 alumnes de 2n de batxillerat i 10 de cicle formatiu de grau mig de nàutica. Entre l’alumnat i els seus acompanyants, van assistir a l’acte més de 260 persones.

L’Alcalde Salvi Güell i la regidora d’ensenyament Anna Massot, acompanyats del director de l’INS Castelló d’Empúries Antoni Puig Mallol,  van rebre a l’alumnat i els van fer entrega d’un diploma, una orla i un obsequi, a més de dedicar-los unes paraules per encoratjar als joves a seguir la seva trajectòria formativa i/o laboral. Seguit, dues alumnes de 2n de batxillerat van dedicar unes paraules als seus companys i al professorat.

Per finalitzar hi va haver un pica pica per a tots als assistents.

Publicado en: Notícies

Es reuneix el Consell Escolar Municipal de Castelló d’Empúries

El dimecres 8 de juny, va tenir lloc a la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries el Consell Escolar Municipal, un òrgan de participació, de consulta i d’informació que permet tractar tots els temes educatius que afecten al municipi.

Hi van assistir 26 dels seus membres, com a representants dels centres educatius de primària i secundària, de la llar d’infants, de l’escola de música, així com representants de professors, de pares i mares d’alumnes, de les AMPA, del personal d’administració i de serveis dels centres, dels alumnes i dels diferents grups polítics municipals.

L’acte, que va ser presidit per l’alcalde Salvi Güell i conduït per la regidora d’ensenyament Anna Massot i la tècnica d’ensenyament de l’Ajuntament, va tractar els següents punts: l’ordre de calendari i els dies de lliure disposició del curs 2022-23, informació sobre la preinscripció escolar 2022-23, dades de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), Pla Educatiu d’Entorn, la Guia de Recursos educatius, els ajuts a famílies per llibres de text, les aportacions a les AMPA i altres informacions d’interès de l’Ajuntament.

En el punt d’informacions vàries es va parlar de l’activitat de Conte per relleus vinculada al Pla Educatiu d’Entorn, de la valoració dels dos perfils de PTT presents al municipi, de les activitats que s’estan desenvolupant als horts comunitaris i cursos de català a l’estiu.

Finalment es va obrir un torn obert de preguntes i es va informar als assistents que podien fer arribar totes aquelles propostes que considerin adients al Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament, des de necessitats formatives detectades o possibles conferenciants en el marc de les xerrades per a famílies.

Publicado en: Notícies

Cloenda de la 9a edició del Conte per Relleus

L’alumnat de 5è de primària de les escoles del municipi van participar ahir, a l’acte de cloenda tel del projecte Conte per Relleus, en el marc de les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries del curs 2021-2022.

L’activitat, que pretén fomentar l’hàbit lector i el gust per l’escriptura creativa a l’alumnat, consisteix principalment en escriure un conte col·laboratiu i en xarxa entre les 5 aules de 5è de primària de les escoles del municipi. L’alumnat parteix de la història que ha creat l’escriptora Mariona Masferrer expressament per a ells. La mateixa escriptora és la que els hi proposa l’inici de la trama i qui en fa en seguiment entre capítols. Els alumnes també, són qui elaboren il·lustracions per acompanyar els capítols, amb el seguiment de l’il·lustrador Sergi Moreso.

Enguany, és la novena edició del conte, una edició especial ja que l’any anterior, no es va poder desenvolupar per les mesures establertes per la covid-19, pel que poder reprendre l’activitat, ha estat una satisfacció tant pels centres educatius, com per la resta d’agents implicats.

Ahir al matí 100 alumnes de les escoles Joana d’Empúries, Ruiz Amado i l’Institut Escola El Bruel-Empuriabrava van assistir a la Sala Gòtica de l’Ajuntament per celebrar conjuntament la fi de l’activitat amb l’escriptora Mariona Masferrer, i l’il·lustrador Sergi Moreso i fer-los entrega del conte “La carta robada” per a cada alumne.

Aquesta activitat és possible gràcies a la implicació dels Serveis Educatius de l’Alt Empordà i a la col·laboració de tots els tutors i tutores de 5è dels centres educatius.

Els alumnes de cada classe han llegit el capítol que han escrit aquests darrers mesos i també han fet la valoració del projecte. Tot seguit la regidora Anna Massot ha dedicat, com en l’inici de l’acte, unes paraules a tots els participants. En finalitzar, s’ha fet entrega a cada alumne d’un exemplar del conte que l’Ajuntament ha editat i s’ha fet una fotografia conjunta al pati del Palau del Comtes.

Publicado en: Notícies

Període de preinscripció a l’Escola Infantil Municipal Passeig de les Oques de Castelló d’Empúries

Des del 9 i fins el 20 de maig s’obrirà, estarà obert el període de preinscripció perquè les famílies amb fills/es amb edat de 0 a 3 anys, puguin sol·licitar plaça a l’Escola Infantil Municipal Passeig de les Oques.

Si voleu sol·licitar plaça per la llar d’infants, ho podeu fer de dues maneres: de manera telemàtica o bé, de manera presencial. Malgrat són dos procediments diferents, totes les famílies que vulguin fer la sol·licitud hauran de preparar un escaneig (per sol·licitud telemàtica) o una fotocòpia (per sol·licitud presencial) de la següent documentació:

 • DNI / NIE / DI Unió Europea / Passaport dels progenitors/es.
 • DNI / NIE / DI Unió Europea / Passaport de l’infant si en té.
 • Llibre de família (en cas que no es tingui, cal aportar la partida de naixement).
 • TIS de l’alumne/a (targeta sanitària).
 • Carnet de vacunació.
 • Volant o certificat de convivència.
 • Contracte de lloguer o rebut de l’IBI.

Si s’escau, també haureu d’adjuntar la següent documentació:

 • Targeta acreditativa de la discapacitat igual o superior al 33% de la persona que al·lega aquesta condició (alumne/a, germà/na, mare o pare) emès pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
 • Carnet vigent de família nombrosa o monoparental emès pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
 • Certificat o resolució de la renda garantida de ciutadania emesa pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies .
 • En el cas de voler al·legar proximitat del lloc de treball caldrà presentar el contracte laboral, un certificat de l’empresa o el model 036 o 037 en el cas dels professionals autònoms.
 • Resolució per situació d’acolliment del Departament de Drets Socials.
 • Condició de víctima de violència de gènere o terrorisme. La condició de víctima de violència de gènere s’acredita per qualsevol dels mitjans establerts a l’article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere. La condició de víctima de terrorisme s’acredita amb el certificat que emet la Subdirecció General de Suport a Víctimes del Terrorisme del Ministeri de l’Interior

Si opteu per l’opció telemàtica, un cop tingueu la documentació escanejada, heu d’omplir la sol·licitud de preinscripció. Podeu descarregar-vos-la a la pàgina web castello.cat a l’apartat d’Ensenyament o bé, podeu enviar un correu electrònic a  b7005546@xtec.cat i us la faran arribar i un cop la tingueu, caldrà que l’ompliu amb les dades corresponents.  Amb la sol·licitud omplerta i signada i la documentació escanejada, envieu-ho al correu electrònic de la llar d’infants a b7005546@xtec.cat per a tramitar la sol·licitud des del 9 al 20 de maig.

Publicado en: Notícies