L’Oficina Municipal d’Escolarització ha atès mig centenar de famílies

Des del passat mes de juliol l’Ajuntament de Castelló d’Empúries disposa d’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), i fins ara, s’han atès 49 famílies.

Aquest servei es va posar en marxa a partir d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i té per objectiu facilitar a les famílies informació i orientació de l’oferta educativa del municipi.

El servei atén totes les sol·licituds de preinscripció presentades fora dels terminis de preinscripció i matriculació. Així, qualsevol família nouvinguda al municipi amb fills/es en edat d’escolarització obligatòria ha de presentar-se a l’Ajuntament per a formalitzar la sol·licitud de preinscripció.

A la sol·licitud cal adjuntar-hi una documentació especifica. El següent pas per a la família és restar a l’espera que la Comissió de Garanties d’Admissió, formada per representants dels centres, Ajuntament i inspecció educativa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, li assigni un centre educatiu. Aquesta resolució depèn de la sol·licitud de centre que fa la família i de les places vacants als centres del municipi. El procés finalitza amb la matriculació al centre assignat.

Anna Massot, regidora d’ensenyament, explica que hi ha un nombre d’alumnes que venen de centres d’arreu de Catalunya, però també n’hi ha molts procedents d’altres països com Marroc, Senegal, Gàmbia, Veneçuela o França, entre els més destacats. «Valorem el servei positivament, d’aquesta manera l’Ajuntament compta amb unes dades importants per a la planificació escolar que fins ara no teníem”, diu.

L’Oficina està ubicada a Serveis a la Ciutadania (planta baixa de l’Ajuntament), i l’horari d’atenció és de 9 a 14 h, de dilluns a divendres.

Per a més informació es pot consultar la web  http://www.castello.cat/serveis-a-la-ciutadania/, o bé trucar a Serveis a la Ciutadania al 972 25 01 65.

Enllaç a notícia tv.

Publicado en: Notícies