L’Escola de Mares i Pares, una gran eina per trobar solucions als entrebancs quotidians

Aquest és el segon any que es dur a terme l’Escola de Mares i Pares al nostre municipi. Aquest espai és una de les actuacions que es despleguen del Servei Local d’Orientació Familiar, un servei gratuït impulsat i finançat pel Servei d’Acció Social de la Diputació de Girona i gestionat pels ajuntaments de les comarques gironines com a programa d’orientació i assessorament a pares i mares amb l’objectiu d’incrementar la qualitat de vida familiar.

L’Escola de Mares i Pares és un espai de trobada on es poden aprendre tècniques i coneixements per a l’educació dels fills i filles, i s’adreça a famílies amb filles o fills de 0 a 18 anys.

Durant el curs ja s’han dut a terme 7 sessions. Aquestes tenen lloc a la Biblioteca una tarda cada 15 dies, de 17.30 a 19 h. I estan dinamitzades per l’educadora Gisel·la Rodríguez.

Fins el moment s’han tractat diferents temes com: les necessitats dels infants, l’educació emocional, educar en llibertat, la sobreprotecció i els rols dins la família.

Les següents sessions tindran lloc els propers dimecres: 9 de març, 6 i 20 d’abril, 4 i 18 de maig i 1 i 15 de juny.

I els temes que es tractaran seran: l’alimentació, els hàbits i les rutines, la comunicació en família, la resolució de conflictes, l’autoestima, l’adolescència i conductes de risc, noves tecnologies i les dificultats en l’aprenentatge.

També,  i complementant el treball de l’Escola de Mares i Pares hi ha organitzades dues xerrades obertes a tothom:

Afectivitat i sexualitat en la adolescència?

DIA, HORA I LLOC: 17 de març a les 19 h a la Capella de Santa Clara

L’adolescència és un període de desenvolupament biològic, psicològic, social però també sexual. Com tractem el tema des de casa a la família? De quina manera ho expliquem als nostres fills? Com encarem tots aquests canvis?

Fer deures? i com ajudar als fills

DIA, HORA I LLOC: 14 d’abril a les 19 h a la Capella de Santa Clara

Els deures tenen el valor educatiu de l’esforç, la responsabilitat, la constància en el treball i el saber organitzar-se. També ens ajuden a consolidar els aprenentatges fets a classe i tenir consciència si s’han assimilat bé o no. Però de qui són? De qui és responsabilitat? Com poden ajudar els pares?

 

Publicado en: Notícies