L’alumnat del PTT inicia les pràctiques

Aquesta setmana, l’alumnat del Pla de Transició al Treball (PTT) de Castelló d’Empúries, un total de 16 alumnes, ha començat la seva formació en centres de treball en format de pràctiques. El PTT és un programa del Departament d’Educació i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries adreçat a joves de 16 a 21 anys que no han finalitzat l’educació secundària obligatòria. 

El PTT de Castelló d’Empúries és del perfil d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al client, per aquest motiu s’ha buscat la col·laboració d’empreses i entitats del municipi relacionades amb aquest perfil.

La formació que es duu a terme al llarg d’un curs escolar té un total de 1.000 hores de formació, de les quals, 180 hores es desenvolupen en centres de treball (FCT o pràctiques en empreses o centres de treball). Pretén que l’alumne prengui contacte amb el món laboral i completi la seva formació personal i professional en un context productiu real.

Es busca que els centres on l’alumnat desenvolupi les pràctiques siguin del propi municipi i voltants per, d’aquesta manera, afavorir la xarxa comunitària, fent que els comerços siguin coneixedors de les formacions que es desenvolupen al poble i que l’alumnat s’apropi al teixit comercial de la zona, ampliant la comunitat educativa curs rere curs.

Una vegada finalitzat el curs del PTT l’alumnat que ho vulgui podrà continuar la seva formació acadèmica accedint a un cicle formatiu de grau mitjà o cursant la GESO a una escola d’adults. Cursar el PTT, també pot esdevenir una excel·lent via d’accés a un lloc de treball com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1.

Des de l’Ajuntament i el Departament d’Educació es vol agrair la participació al programa a les empreses col·laboradores: Mercajardí, Can Francesc, Ecomuseu-Farinera, Ecoboats Empuriabrava, Garden Sanllehí, Garden Salins, Jomar, Fruites i verdures Esteve, Mango Roses, Castello2000, Bricolatge Julian Laserna, Seguros Glenn Van Den Bergh.  

Publicado en: Notícies