L’Ajuntament de Castelló d’Empúries torna a editar un calendari amb totes les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn

El passat 2 de novembre va tenir lloc a la Sala Gòtica de l’Ajuntament la Comissió Representativa del Pla Educatiu d’Entorn, on es va exposar el projecte d’actuacions per aquest curs escolar.

Per tal de fer difusió del projecte a tot el municipi, en especial a tota la comunitat educativa, es torna a editar un calendari amb les dates assenyales de les activitats del Pla Educatiu d’Entorn.

El calendari és alhora un estri pràctic per les aules, perquè a més de constar-hi les activitats del PEE també hi ha marcats els dies de lliure disposició.

Tot i que el PEE s’inicia amb el curs escolar, és a partir del mes de gener quan comencen la majoria de les activitats, per aquest motiu s’edita ara, tot i que també hi queda constància de les actuacions del primer trimestre del curs.

Després de 10 anys del PEE al municipi, les activitats han anat canviant adaptant-se en tot moment a les necessitats del territori. Cal dir que el curs passat es va fer una diagnosi del municipi que s’ha tingut en compte a l’hora de realitzar el nou projecte.

Aquest curs escolar es destaca la creació del Consell d’Infants i Joves, un òrgan de participació que té per objectiu donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb el poble.

També s’ha programat un cicle de xerrades per a famílies: Educar sense crits (Alba Castellví), Malalties comunes (Maria Payan), Addició a les pantalles (Maria Payan) i Educar a través de la sorpresa (David Bueno).

S’obre un nou servei per a mares i pares, es tracta d’un cicle de monogràfics d’empoderament familiar que tindran lloc a Santa Clara quinzenalment. Es tractaran temes com: l’autoritat, l’educació emocional, l’autoestima,  l’educació sexual, etc. Les famílies podran assistir a les sessions que més els interessa.

Segueixen les activitats de suport a la tasca escolar (tallers d’estudi), de lleure (casal Puigmal i tardes d’esbarjo) i esportives (cursa d’orientació, Rodajoc, Neda a l’escola, etc.).

Aquest curs es torna a engegar la Campanya de Teatre escolar durant el mes d’abril. S’han programat diferents obres de teatre per a l’alumat d’infantil, primària i secundària, amb l’objectiu d’apropar el teatre al municipi.

I es crea la Comissió de Servei Comunitari, per tal d’impulsar el servei comunitari amb l’alumnat de secundària.

Aquestes i moltes altres activitats formen el projecte d’enguany, que es poden consultar a la web del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries pee.castello.cat.

Enllaç a la notícia tv.

IMG_0595

Publicado en: Notícies