L’Ajuntament de Castelló d’Empúries presenta una nova oferta formativa pel període febrer a juny de 2020

Divendres 24 obriran les inscripcions a les diferents activitats de l’agenda formativa que es presenten per aquest període. El contingut de l’agenda i el full d’inscripció es pot consultar a la web www.castello.cat, o en format paper a les dependències municipals.

S’hi poden trobar més de quaranta formacions classificades en: formació bàsica, formació ocupacional, formació comercial i empresarial, tallers familiars, cursos i tallers de cuina, creixement personal i artesania, i també un llistat amb serveis d’interès. De tota aquesta oferta formativa, gairebé la meitat s’hi pot participar de forma gratuïta. Els cursos i tallers que tenen un cost, aquest, ha estat ajustat per facilitar-ne l’accés a tota la ciutadania. L’objectiu és doncs, que totes les persones que ho vulguin puguin millorar els seus recursos professionals fàcilment, o bé, que puguin explorar i desenvolupar aquelles activitats que els generen interès i els aporta creixement personal.

Pel que fa a la formació bàsica, com a principals novetats es continuen oferint cursos de català a través del Consorci per al Normalització Lingüística, horaris i nivells, i en la línia iniciada en l’anterior edició de l’agenda formativa, es realitzaran els cursos en tres períodes  durant el curs escolar, la qual cosa permet a l’alumnat que ho superi poder acreditar el seu nivell en un sol curs escolar, sent aquest el segon període. Referent als idiomes, es continua oferint anglès i francès i se segueixen oferint també els tallers d’alfabetització i amb formació relativa amb alfabetització digital. També dins la formació bàsica es durà a terme un curs de nocions bàsiques d’informàtica per a principiants així com un curs d’iniciació a la informàtica que inclou el treball amb el programari més utilitzat habitualment.

Pel que fa a la formació ocupacional, cada edició s’amplia més i es programa l’oferta formativa a partir de les necessitats formatives i laborals que es detecten a la Borsa de Treball Municipal, oferint formacions en funció de les necessitats detectades. En aquest període febrer-juny es contenien programant tallers grupals dels dijous des de l’Aula Activa sobre aspectes bàsics per a la recerca de feina i també per a poder-se renovar al SOC. En aquesta agenda formativa també hi podreu trobar diferents xerrades i tallers focalitzats a la recerca de feina, com l’ús de la xarxa linkedin, aspectes claus a tenir en compte abans de signar un contracte o de quins recursos disposem per trobar feina en el període d’estiu. Per altra banda, hi ha diferents cursos d’àmbit professional com introducció a la peixateria, monitor/a de lleure, monitor/a de transport i menjador escolar i introducció al lleure. Aquests cursos permeten ampliar coneixements i recursos professionals en el món laboral i, en alguns casos, obtenir una titulació reglada per l’exercici laboral.

En relació a la formació empresarial i comercial, s’ofereixen dues jornades formatives dirigides a descobrir l’impacte de la neurocomunicació en les emocions i com influeixen aquestes en els processos de venda, tècniques de persuasió i la importància de la gestualitat en el procés de compra-venta.

Els apartats de cursos i tallers de salut i creixement personal, inclouen una oferta molt àmplia amb formacions ja consolidades com els tallers de memòria, la gimnàstica de manteniment, els balls en línia, musicoteràpia, patchwork, boixets, etc. i s’introdueixen diverses novetats com un dinamització dels parcs urbans, marxa nòrdica, relaxació i meditació Kriya i Taoista, curs d’iniciació als escacs per a totes les edats i diversos tallers de cuina (proteïnes vegetals, batchcooking, cuina de pescadors i elaboració de postres).

En relació al bloc d’artesania, destacar que a banda dels diferents cursos que es desenvolupen des de fa vàries edicions com patchwork, posa fil a l’agulla, boixets, labors de mitja o pintura, aquesta edició s’hi incorporen dues novetats: un curs d’il·lustració i un taller de manga.

A l’agenda formativa hi podem trobar també els tallers familiars que s’ofereixen des de l’Ecomuseu Farinera, les formacions que es realitzen des de la Biblioteca i la informació relativa a la formació que s’ofereix des de l’Escola Municipal de Música.

Les inscripcions als cursos i tallers s’inicien el 24 de gener i totes aquelles persones interessades en inscriure’s en alguna de les formacions dels apartats de formació bàsica, artesania, salut i creixement personal ho poden fer a les Oficines Municipals d’Atenció al Ciutadà (OMAC), o bé a través de la Seu electrònica on caldrà adjuntar el full d’inscripció i el comprovant de pagament en aquells casos que el curs tingui un cost. Us podeu inscriure fins el dia abans d’iniciar-se el curs o bé, fins a exhaurir places.

Podeu descarregar l’agenda formativa i/o el full d’inscripció en els següents enllaços:

  • Formulari inscripcions 2019
  • Agenda Formativa 2019

Per a més informació: Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament o al següent enllaç.

Per a la formació ocupacional cal realitzar les inscripcions a Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament o al Centre Emprèn, on també es recullen les inscripcions de la formació empresarial i comercial.

Recordem que per a les activitats organitzades des de l’Ecomuseu Farinera, la Biblioteca o l’escola municipal de música, cal contactar directament aquests organismes.

Publicado en: Notícies