L’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Associació de Joves Actius de Castelló (AJAC) signen un nou conveni per impulsar conjuntament el projecte de Centre Obert Puigmal.

El Centre Obert, com a proposta d’intervenció de caràcter preventiu, és un lloc de trobada per a nens, adolescents i joves, que recolza la tasca educativa i social feta per les escoles del municipi, els instituts, les famílies, els professionals dels serveis socials i d’altres serveis especialitzats en l’atenció a la infància i a l’adolescència.

Aquest projecte socioeducatiu, iniciat l’any 2013, inclou diferents actuacions: El Centre Obert adreçat a l’alumnat de primària, els Tallers d’Estudi per a l’alumnat de secundària, el Casal Puigmal per a l’alumnat de primària i els Tallers d’Estudi a l’estiu per a l’alumnat de 6è i d’ESO.

Aquest any, com a novetat, també s’inclou al conveni el Com a Casa, un nou servei adreçat a infants i joves de 3r de primària fins a 4t d’ESO. Es tracta de dos espais oberts que tenen per finalitat oferir un lloc d’estudi adequat i un espai lúdic pels més petits. Estan ubicats als Espais Joves Municipals.

En aquests moments s’atenen a 48 alumnes de primària al Centre Obert i 24 de secundaria als Tallers d’Estudi. L’assistència al servei Com a Casa és d’uns 20 nens/es i joves per dia. A finals d’aquest mes s’iniciarà el Casal Puigmal on s’oferiran 60 places.

Per a dur a terme aquestes actuacions es compta amb un equip de professionals en l’educació, membres de l’AJAC, que treballen conjuntament amb els centres educatius i l’equip de serveis socials.

És un projecte impulsat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Associació de Joves Actius de Castelló (AJAC), amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Veure notícia Empordà tv

casal 3

 

Publicado en: Notícies