Jornada de portes obertes al CFGM Manteniment d’esbarjo i serveis portuaris

El proper dilluns 20 d’abril, de les 15h30 a les 17h30, es podran visitar les instal·lacions de l’Escola nàutica de Castelló d’Empúries, on els alumnes interessats en el Cicle formatiu de formació Dual de Manteniment de vaixells d’esbarjo i serveis portuaris podran rebre informació sobre aquests estudis.

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Manteniment de Vaixells d’Esbarjo i Serveis Portuaris -Formació Professional Dual- té com a objectiu millorar la formació, la qualificació i el desenvolupament personal dels joves que inicien la seva professionalització alternant la formació en un centre formatiu i l’activitat en una empresa. Es combina la formació en el centre docent amb programes d’aprenentatge i activitats remunerades a l’empresa. La formació que es fa a l’empresa té reconeixement acadèmic i per a la seva avaluació hi ha una coresponsabilitat entre l’empresa i el centre educatiu. L’alumnat realitzarà les tasques a l’empresa amb un contracte laboral o bé amb una beca-salari. L’alternança de la formació a l’empresa i a l’institut s’iniciarà a partir del tercer trimestre del primer curs acadèmic i continuarà tot el segon curs.

El programa curricular d’aquests estudis de formació professional té una durada de 2.000 hores, distribuïdes en dos cursos acadèmics. Capaciten per a realitzar el muntatge, el manteniment i la reparació de la maquinària i els equips dels vaixell d’esbarjo i dels serveis portuaris, així com per a realitzar el servei tècnic de postvenda de les embarcacions.

Les sortides professionals són molt àmplies dins el sector. Amb el títol de tècnic, els alumnes poden accedir al batxillerat, a un cicle de grau superior i al món laboral com a operari de reparació, d’electromecànica, d’estructura i superfícies del buc, de manteniment de veles, d’elements de fusteria, de refrigeració, d’instal·lació de plantes propulsores, de manteniment de sistemes de navegació…

L’adreça de l’Escola Nàutica és:
Polígon industrial, El Pla,  Castelló Nou
C. de la Selva, 8
Castelló d’Empúries
Telèfon: 972 250 617

Per a més informació:
Institut Castelló d’Empúries
C/ Rentador, 6
Tel. 972 25 07 68
iescastellodempuries@xtec.cat

Ajuntament de Castelló d’Empúries
Àrea d’Ensenyament
Pl. Joc de la Pilota, 1
Tel. 972 25 01 65

Publicado en: Notícies