Inici dels serveis socioeducatius de tarda

Aquest mes d’octubre s’han posat en funcionament els diferents programes socioeducatius per infants i joves, que impulsa l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Els serveis atenen a menors de 6 a 16 anys, i estan ubicats a diferents punts del municipi.

Els Centres Oberts, ubicats al Centre de Serveis Puigmal i al Centre Cívic del Delta Muga, atenen un total de 48 nens/es de 1r a 6è de primària, cada tarda de 17 a 19.30 h. Els usuaris del servei venen derivats pel centre educatiu o per l’equip de serveis socials del municipi.

Els Tallers d’estudi, ubicats a l’Espai Jove “El Centro” i al Centre de Serveis Puigmal, atenen un total de 24 alumnes de 1r a 4t d’ESO, i els participants venen per derivació dels centres de secundària del municipi.

També, des del curs passat, hi ha dos espais municipals oberts a tots els nens/es i joves a partir de 3r de primària, on poden anar-hi a fer els deures i gaudir d’un espai lúdic amb el suport d’una monitora. Els espais, anomenats “Com a Casa”, estan ubicats als dos Espais Joves Municipals, de dilluns a divendres, de 16 a 19 h.

Des de l’Ajuntament, i com un dels objectius prioritaris del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries, es treballa per seguir impulsant recursos educatius més enllà de l’horari escolar, assegurant així l’èxit educatiu a tot l’alumnat.

Publicado en: Notícies