I si els nens vinguessin al món amb un manual d’instruccions?

Properament s’organitza a Castelló d’Empúries un nou cicle de tallers per a famílies amb fills/es de 0 a 3 anys, en el marc del programa Créixer en Família, finançat per la Generalitat de Catalunya.

“Créixer en família”  són cicles de tallers on els pares i mares reflexionaran i intercanviaran vivències sobre l’educació dels seus fills i filles, guiats per un professional expert que els orientarà, reforçarà i donarà eines per exercir la seva parentalitat de manera positiva.

Des de la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament es considera necessari impulsar programes adreçats a les famílies que donin suport a l’educació dels nostres fills/es, i en especial en una etapa tant important com és la primera infància.

Són sis sessions de dues hores que tractaran temàtiques com: l’afecte, l’autonomia, l’autoritat, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure i l’entorn, el paper educatiu de l’escola, etc.

Els títols de cada sessió són:

Sessió 1 – Mama! Papa! Upa…
Sessió 2 – Deixa’m, jo sol.
Sessió 3 – A dormir, no, que hi ha un monstre.
Sessió 4 – Per menjar, li poso la TV i fora problemes!
Sessió 5 – El meu fill no para. Ho toca tot, ho remena tot… és un trasto!
Sessió 6 – Monogràfic sobre un tema triat per les famílies.

El programa també ofereix, a través de la seva web, un espai de suport en línia amb recursos per aplicar la criança positiva.

Els tallers es faran a la Llar d’Infants Municipal Passeig de les Oques, tots els dimecres de 15 a 17 h, del 10 d’octubre al 14 de novembre.

Cal inscripció prèvia a la Llar d’Infants o bé als Serveis a al Ciutadania de l’Ajuntament (972 25 01 65). És un servei gratuït.

Més informació del contingut a: treballiaferssocials.gencat.cat/creixerenfamilia

Publicado en: Notícies