Es reprèn el Consell d’Infants i Adolescents

Després de tres anys sense poder celebrar el Consell d’Infants i Adolescents amb normalitat a causa de la pandèmia, aquest dimarts, 17 de gener, s’ha portat a terme la primera trobada de representants.

El Consell d’Infants i Adolescents és un òrgan de participació on infants i joves poden expressar les seves inquietuds i propostes, a la vegada que aprenen valors democràtics i desenvolupen una major sensibilitat pel municipi. El Consell està format per diferents representants escollits d’entre l’alumnat de 5è de primària i 1r d’ESO dels centres educatius del municipi, encarregats de participar en les trobades. El càrrec dels representant tindrà una durada de dos anys i, per tant, el consell es va renovant cada any.

Durant el curs, es porten a terme diferents sessions amb tot l’alumnat de 5è de primària i de 1r d’ESO amb l’objectiu de fer arribar la seva visió i les propostes en un ple municipal a través dels consellers i conselleres. Aquestes propostes cada any tenen relació amb una temàtica diferent que s’encarrega des de l’Ajuntament. Enguany el tema escollit és “Els drets humans basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”.

La primera trobada es va portar a terme a la Sala Gòtica per tal que els consellers/es coneguessin l’espai on es realitzen els plens municipals. Allà mateix es van fer les presentacions i es van desenvolupar les primeres dinàmiques. La regidora d’Ensenyament, Anna Massot, els va donar la benvinguda i va aprofitar per destacar “la importància de treballar en equip i de fer-ho des d’una visió col·lectiva “. Massot també va voler fer un agraïment “als consellers i conselleres per la seva empenta i a la comunitat educativa, tutors/res i famílies, pel seu acompanyament”.

Publicado en: Notícies