Engega de nou el projecte Conte per Relleus

Avui ha tingut lloc a la Sala Gòtica de l’Ajuntament la presentació del projecte Conte per Relleus, una activitat del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries, impulsada pels Serveis Educatius de l’Alt Empordà i els centres de primària del municipi.

El projecte ha estat un any sense fer-se per poder fer el traspàs a l’alumnat de 5è, atès que anteriorment es feia a 4t. Durant aquest any l’escriptora col·laboradora, Mariona Masferrer, i l’il·lustrador Sergi Moreso, han treballat per crear un conte nou, Marianna d’Aiguaviva, del qual partirà la nova trama a partir d’aquest curs.

El funcionament de l’activitat és el mateix que en els cursos anteriors, consta de dues parts, una de lectura i una d’escriptura. En la primera els nens i nenes hauran de llegir i analitzar setmanalment el text que l’escriptora els farà arribar, i en la segona ells escriuran en conte seguint la pauta del que hauran llegit i treballat, però amb una nova trama que aquest matí l’escriptora els hi ha proposat. L’inici del conte anirà a càrrec de l’escriptora, llavors continuarà el conte un grup d’una escola i després una altra i així fins que hagin escrit tots els grups. Entre escola i escola l’escriptora hi farà un paràgraf per lligar bé el conte. L’activitat es desenvoluparà a través d’un document compartit de google i del google sites.

Finalment quedarà un conte de 10 capítols escrit pels 125 alumnes de 5è de les escoles Ruiz Amado, Joana d’Empúries i El Bruel.

Es pot trobar més informació del projecte (funcionament, contes anteriors, clanedari, etc.) a https://sites.google.com/a/xtec.cat/conte-per-relleus-12-13/.

Enllaç a la notícia Empordà tv.

IMG_0075

 

 

Publicado en: Notícies