El Consell dels Infants i Joves de Castelló d’Empúries en ple funcionament

Aquest curs, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries, s’ha creat el Consell dels Infants i Joves, un òrgan de participació que té per objectiu donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb el poble.

El Consell dels Infants i Joves està representat  per 20 alumnes, però hi participa tot l’alumnat de 5è de primària i 1r d’ESO, a través de les sessions a l’aula.

El calendari preveu 5 trobades de representants fora de l’horari escolar i actualment ja se n’han dut a terme dues.

En les trobades fora de l’horari l’escolar els representants van conèixer quin tema es treballaria aquest curs, el Medi Ambient, com ho farien, quina seria la dinàmica de treball, què vol dir participar, què en saben sobre el tema, quines notícies i/o curiositats sobre el medi ambient hi ha al nostre municipi actualment ,etc.

També s’han organitzat 4 sessions d’1 hora a l’aula. Aquestes han començat aquesta setmana. Dilluns ho van fer els alumnes de l’INS Castelló d’Empúries, l’INS Empuriabrava i l’escola El Bruel. Dijous la dinamitzadora del projecte anirà a l’escola Joana d’Empúries i divendres a l’escola Ruiz Amado. En aquesta primera sessió es presenta el projecte als alumnes i el tema d’enguany.

A final de curs es convocarà un Ple extraordinari a l’Ajuntament, on els representants presentaran a l’alcalde i regidors/es les propostes que hauran treballat a l’aula i a les trobades, amb el compromís per part de l’Ajuntament de donar resposta a cadascuna d’elles.

Anna Massot, regidora d’ensenyament, comenta que “estem, molt contents pel compromís que han agafat els representants, l’assistència a les sessions fora de l’horari escolar és molt bona i  des del primer moment els alumnes han mostrat molt d’interès en el projecte”.

S’espera que el proper curs aquest òrgan de participació s’ampliï a l’alumnat de 6è i 2n d’ESO.

Es pot fer el seguiment de tot el treball a través del blog https://conselldinfantsblog.wordpress.com/, o a la pàgina web del Pla Educatiu d’Entorn pee.castello.cat.

IMG_0757

 

Publicado en: Notícies