Del 10 al 21 de maig obertes les preinscripcions al Pla de Transició al Treball

El proper dilluns 10 de maig s’obre el període de preinscripcions al Pla de Transició al Treball (PTT) de Castelló d’Empúries, un programa impulsat pel Departament d’Educació i l’Ajuntament. S’ofereixen dos perfils, per tercer any consecutiu el d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i, com a novetat del proper curs escolar, el d’auxiliar de vivers i jardins.

El PTT s’adreça a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria sense haver obtingut la corresponent titulació, i que en el moment d’iniciar el programa no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.

La durada és d’un curs acadèmic, que ofereix 1.000 hores de formació, de les quals 180 h es realitzen a un centre de treball. L’alumnat inscrit al programa rep assessorament, orientació formativa i laboral individualitzada, alhora de formació per iniciar-se en una professió i fer un primer contacte amb el món laboral.

Una vegada finalitzat el curs l’alumnat que ho superi obté una certificació de la formació rebuda amb la que podràs accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà, a l’Escola d’Adults per obtenir el GESO o treballar com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1.

Si vols solucionar dubtes i tenir més informació el dia 4 de maig, de 16.30 a 18.30 h realitzarem Portes Obertes al PTT (Comercial Alberes, 45. Empuriabrava).

Com fer la preinscripció?

  1. Demana cita prèvia al 972 25 01 65, Serveis de la Ciutadania, o al 972 45 68 17, al Casal Cívic Alberes, de dilluns a divendres de 9 a 14 h o bé, enviant un correu a b7960042@xtec.cat
  2. Descarrega’t i omple el formulari de sol·licitud al web castello.cat a l’apartat d’Ensenyament.
  3. A la cita convocada, cal dur una fotocòpia de la següent documentació:
  4. Original i fotocòpia del DNI, NIE o passaport vigent de l’alumne o alumna.
  5. Quan el domicili habitual que s’al·lega no coincideix amb el del DNI, amb el de la targeta de residència on consta el NIE o es tracta de persones sense NIE, s’acredita amb el certificat o volant municipal de convivència.
  6. Certificat d’estudis o altra documentació que acredita el nombre de cursos escolaritzats a l’ESO i l’últim curs que s’ha fet o que s’està fent.

Si l’alumne/a és menor d’edat també s’ha de presentar:

  1. Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació.
  2. Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor legal) o si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport.

Per més informació, podeu consultar el portal preinscripció.gentcat.cat o podeu contactar al 972 45 68 17 o enviar un correu a b7960042@xtec.cat

Publicado en: Notícies