Coneix l’autor, Iac l’òs bru

Dimecres 30 de novembre, els escolars de 5è de primària del municipi de les escoles El Bruel, Joana d’Empúries i del Ruiz Amado, han visitat la Biblioteca per poder conèixer de prop un autor i un il·lustrador de llibres.
Els nens i nenes de les escoles havien fet la lectura prèviament a l’aula del llibre infantil “Iac, l’ós bru” i el passat dimecres van visitar el seu autor, en Pere Puig, l’il•lustrador Rafel Villalón i en Joan Budó, tècnic del Centre de Reproducció de les tortugues de l’Albera, que van conversar amb els alumnes i els van explicar com va sorgir aquesta història.
El llibre, publicat al 2015, està inspirat en una història real: el novembre de 1979 dos exemplars d’ós negre americà es van escapar del camió que els transportava i el qual s’havia aturat prop de la Jonquera a causa d’una nevada; un dels animals va ser capturat de seguida, però l’altre va gaudir de llibertat durant uns quants mesos. A partir d’aquesta història verídica, el conte narra les peripècies d’un ós bru de circ que s’escapa de la seva gàbia en un accident de trànsit i fuig pels boscos de l’Albera. Mentre els seus cuidadors intenten atrapar-lo, altres el volen caçar. Amb text de Pere Puig Griessenberger i il•lustracions de Rafa Villalón, el conte ens ofereix el relat deliciós d’aquesta aventura inventada que podria haver estat real i que podem situar en els paratges coneguts de les muntanyes de l’Albera.
Els alumnes van realitzar moltes preguntes als  convidats: com s’escriu un llibre, perquè els dibuixos són en blanc i negre o com és que ara ja no tenim ossos vivint entre nosaltres i es van quedar amb ganes de conèixer més històries d’aquest protagonista, l’ós bru que es deia Iac.

Enllaç a Empordà tv

iac-l-os-bru-jpg

Publicado en: Notícies