Comencen els Tastets de Professions

Aquest mes de maig comencen els Tastets de Professions, una activitat que s’emmarca dins del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries.

És una actuació adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO dels instituts del nostre municipi que té com a objectiu facilitar a l’alumnat que està a punt de finalitzar l’escolaritat obligatòria, eines i recursos per a l’elecció formativa, professional i laboral, apropant-lo a diferents oficis i professions.

Tots els tastets combinen una part teòrica, en què s’explica com és la professió, i una part pràctica, en què els alumnes poden viure la realitat de la professió triada a través de diferents activitats: participar en una visita guiada, intervenir en algunes tasques de la llar d’infants, arreglar un jardí públic, etc.

La inscripció s’ha realitzat a través del centre educatiu, que després ha facilitat les dades de l’alumne a l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament per tal de coordinar-se amb els agents implicats: la biblioteca, la farinera, Castelló2000, les escoles de primària, la Llar d’Infants, el Centre Obert Puigmal, el Cau Xots, la Residència de gent gran i les oficines de turisme.

Així, els tastets oferts han estat: educador de llar d’infants, mestre de segon cicle d’educació infantil, bibliotecari, jardiner, fuster, museòleg , oficis del turisme, integrador/educador social, premonitor i monitor de lleure i atenció a persones en situació de dependència.

Un any més els tastets amb més demanda han estat els relacionats amb l’educació infantil.

En total s’han inscrit 40 alumnes del SIN Empuriabrava i l’INS Castelló d’Empúries.

Enguany com a novetat s’ha dut a terme una sessió informativa que ha tingut lloc a la Capella de Santa Clara el dimarts 28 d’abril a les 17h.

IMG_6054

Enllaç Empordà tv

Publicado en: Notícies