Comencen els Tastets de Professió

Aquesta setmana s’han iniciat els Tastets de Professions, una activitat que s’emmarca dins del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries.
És una actuació adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO dels instituts del nostre municipi que té com a objectiu facilitar a l’alumnat que està a punt de finalitzar l’escolaritat obligatòria, eines i recursos per a l’elecció formativa, professional i laboral, apropant-lo a diferents oficis i professions.
Tots els tastets combinen una part teòrica, en què s’explica com és la professió, i una part pràctica, en què els alumnes poden viure la realitat de la professió triada a través de diferents activitats: participar en una visita guiada, intervenir en algunes tasques de la llar d’infants, arreglar un jardí públic, etc.
La inscripció s’ha realitzat a través del centre educatiu, que després ha facilitat les dades de l’alumne a l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament per tal de coordinar-se amb els agents implicats: la biblioteca, la farinera, Castelló2000, les escoles de primària, la Llar d’Infants i les oficines de turisme.
Així, els tastets oferts han estat: educador de llar d’infants, mestre de segon cicle d’educació infantil, bibliotecari, jardiner, museòleg i informador i guia turístic.
Els tastets que han tingut més demanda han estat els relacionats amb l’educació infantil.
En total s’han inscrit 22 alumnes del SIN Empuriabrava i 14 alumnes de l’INS Castelló d’Empúries.
És una actuació que cada any va creixent ja que anem intentant ampliar l’oferta de professions, tenint en compte les demandes dels alumnes i del centre.
 
 
Publicado en: Notícies