Comencen els cursos de català i els tallers d’alfabetització a Castelló d’Empúries

Després del període d’inscripció d’aquest mes de setembre i octubre, comencen a Castelló d’Empúries els cursos de català i els tallers d’alfabetització per adults.

Amb l’objectiu d’aprendre o millorar el coneixement de la nostra llengua i cultura, així com les eines necessàries per poder desenvolupar-se amb autonomia en les situacions de la vida quotidiana, més de 100 persones s’han inscrit als cursos i tallers, 83 ho han fet als cursos de nivells inicials i bàsics, i 25 als tallers d’alfabetització.

L’oferta dels cursos de català, que s’ofereixen a través del Consorci per a la Normalització Lingüística, és la següent:

– Curs Inicial 1: dilluns i dimecres, de 9.15 a 11.15 h, a l’Aula de Formació de Santa Clara.

– Curs Inicial 1: dilluns i dimecres, de 9.30 a 11.30 h, al Centre de Serveis del Puigmal.

– Bàsic 1: dimarts i dijous, de 9.30 a 11.30 h, al Centre Emprèn

– Bàsic 3: dilluns i dimecres, de 14.30 a 16.30 h, al Centre Emprèn.

I l’oferta dels tallers d’alfabetització, que enguany s’ofereixen per primera vegada a través de la Creu Roja, és la següent:

– Taller 1: dilluns i dimecres de 9.15 a 11.15 h al Casal de Castelló.

– Taller 2: dimarts i dijous 9.15 a 11.15 h al Centre de Serveis d’Empuriabrava.

La gestió dels tallers d’alfabetització a través de la Creu Roja ens ha permès ampliar 1 hora a la setmana l’horari dels tallers. També es té previst fer un treball individual amb els participants per orientar-los a altres serveis de l’Ajuntament que puguin ser del seu interès, com la borsa de treball o l’accés a altres cursos de formació.

Des del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament, juntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística s’està treballant per impulsar de nou el Voluntariat per la Llengua al municipi, una iniciativa que ja s’havia dut a terme anys anteriors.

El proper mes de gener començaran de nou les inscripcions pel proper període febrer- maig.

Per a més informació: Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament, 972 25 01 65 o bé serveisalaciutadania@castello.cat.

foto cursos

Publicado en: Notícies