Cloenda de la 9a edició del Conte per Relleus

L’alumnat de 5è de primària de les escoles del municipi van participar ahir, a l’acte de cloenda tel del projecte Conte per Relleus, en el marc de les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries del curs 2021-2022.

L’activitat, que pretén fomentar l’hàbit lector i el gust per l’escriptura creativa a l’alumnat, consisteix principalment en escriure un conte col·laboratiu i en xarxa entre les 5 aules de 5è de primària de les escoles del municipi. L’alumnat parteix de la història que ha creat l’escriptora Mariona Masferrer expressament per a ells. La mateixa escriptora és la que els hi proposa l’inici de la trama i qui en fa en seguiment entre capítols. Els alumnes també, són qui elaboren il·lustracions per acompanyar els capítols, amb el seguiment de l’il·lustrador Sergi Moreso.

Enguany, és la novena edició del conte, una edició especial ja que l’any anterior, no es va poder desenvolupar per les mesures establertes per la covid-19, pel que poder reprendre l’activitat, ha estat una satisfacció tant pels centres educatius, com per la resta d’agents implicats.

Ahir al matí 100 alumnes de les escoles Joana d’Empúries, Ruiz Amado i l’Institut Escola El Bruel-Empuriabrava van assistir a la Sala Gòtica de l’Ajuntament per celebrar conjuntament la fi de l’activitat amb l’escriptora Mariona Masferrer, i l’il·lustrador Sergi Moreso i fer-los entrega del conte “La carta robada” per a cada alumne.

Aquesta activitat és possible gràcies a la implicació dels Serveis Educatius de l’Alt Empordà i a la col·laboració de tots els tutors i tutores de 5è dels centres educatius.

Els alumnes de cada classe han llegit el capítol que han escrit aquests darrers mesos i també han fet la valoració del projecte. Tot seguit la regidora Anna Massot ha dedicat, com en l’inici de l’acte, unes paraules a tots els participants. En finalitzar, s’ha fet entrega a cada alumne d’un exemplar del conte que l’Ajuntament ha editat i s’ha fet una fotografia conjunta al pati del Palau del Comtes.

Publicado en: Notícies