Cloenda de la 6a edició del Conte per Relleus

Ahir dijous 26 d’abril, va tenir lloc a la Sala Gòtica de l’Ajuntament la cloenda del projecte Conte per Relleus, en el marc de les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries.

El projecte havia estat un curs escolar sense fer-se per poder fer el traspàs a l’alumnat de 5è, atès que anteriorment es feia a 4t. El curs passat l’escriptora col·laboradora, Mariona Masferrer, i l’il·lustrador Sergi Moreso, van treballar per crear un conte nou, Marianna d’Aiguaviva, del qual ha partit la nova trama aquest curs.

El funcionament de l’activitat ha estat el mateix que en els cursos anteriors. Consta de dues parts, una de lectura i una d’escriptura. En la primera els nens i nenes llegeixen i analitzen el text que l’escriptora els fa arribar, i en la segona ells escriuen un conte seguint la pauta del que han llegit i treballat, però amb una nova trama que l’escriptora els hi proposa. L’inici del conte va a càrrec de la Mariona Masferrer, llavors continua el conte un grup d’una escola i després una altra, i així fins que han escrit tots els grups. Entre escola i escola l’escriptora escriu un paràgraf per lligar bé el conte.

L’activitat es desenvolupa a través d’un document compartit de google i del google sites. Es pot trobar el conte a la pàgina web del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries pee.castello.cat.

Ahir els alumnes de 5è van llegir alguns fragments del nou conte i també van fer la valoració de l’activitat, que va ser molt positiva.

Seguidament l’escriptora Mariona Masferrer, els va felicitar per la gran feina que havien dut a terme.

En acabar, la regidora d’Ensenyament Anna Massot i la mateixa escriptora, van fer entrega d’un exemplar a cada alumne que l’Ajuntament ha editat.

Aquesta activitat és possible gràcies a la implicació dels Serveis Educatius de l’Alt Empordà i a la col·laboració de tots els tutors i tutores de 5è dels centres educatius.

Veure notícia Empordàtv

 

Publicado en: Notícies