Castelló d’Empúries presenta el IV Cicle de Teatre Empori

Aquest matí, a la Sala Municipal de Castelló d’Empúries, s’ha presentat el IV Cicle de Teatre Empori. A l’acte hi ha assistit Anna Massot, 1ª tinenta d’alcalde; Xon Hugas, regidora de Cultura; Martí Fontclara, tècnic de Cultura; i Miguel Aguilera, creador de la imatge d’aquesta edició.

La programació teatral d’aquesta temporada arriba amb dotze propostes de gener a juny. Any rere any, el cicle de teatre inclou novetats amb l’objectiu d’apropar el teatre a tots els públics i consolidar-se com a activitat cultural al municipi. En aquesta ocasió, des del Departament de Cultura, es presenten nous escenaris, com el claustre i l’hort de Santa Clara, entre d’altres, i noves col·laboracions, com la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués. .

El cicle regular, que enguany compta amb set funcions, omple el primer semestre amb una programació molt heterogènia que ens permetrà gaudir del treball de companyies professionals com Els gossos de Nelson Valente, amb Mercè Arànega al capdavant del repartiment d’una comèdia tràgica sobre els secrets d’una família qualsevol; o Brossa, teatre gestual i clown, a càrrec de l’humorista Raúl Martínez.

Destaquem també la incorporació de la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués, que se suma a la programació d’Empori amb Un tal Quixot, una proposta d’humor, multidisciplinària, que pren l’obra del Quixot com a punt de partida per explicar la relació entre dos amics incondicionals, de Cascai Teatre & Marcel Tomàs. 

Una de les apostes d’Empori des dels inicis ha estat la de programar teatre amateur, i continua tenint presència en aquesta temporada sota el paraigua de la Campanya de Teatre Amateur de Girona. Les obres que podrem veure són Enigmàtic, del Teatre Centre d’Arbúcies, i C’est la vie, de  la companyia Guspira Teatre.  

Per últim, en el marc de la programació regular, comptarem un any més amb El grup de Teatre Esplais i Tequatre, que ens oferiran una lectura dramatitzada per Sant Jordi, com ja comença a ser tradició, i l’obra de nova creació, Allò que hem deixat enrere!, en la que també hi participen les dues companyies.

La quarta edició continua amb Emprokids que porta a escena dues funcions per a públic familiar com El viatge de Kokoro, de la companyia Ángeles Gordillo, un espectacle vivencial que obra el cor al públic; i Jordi Tonietti, conegut per petits i adults, que ens presenta un especial de contes i rondalles “Rodacontes de Sant Jordi”.

Per últim, s’inclou en aquesta programació, la campanya de teatre escolar, impulsada des del Departament d’Ensenyament i el Pla Educatiu d’Entorn. L’objectiu d’Empori a les escoles és apropar el teatre als centres educatius i ajudar així a descobrir un nou llenguatge i una eina de reflexió i debat. Aquest curs els i les alumnes podran gaudir de  Muuun de la Cia. La Curiosa, Maquinaigües de la Cia. La Tresca i la Verdesca i Tedebat de la Fundació AC.

Les entrades es posaran a la venda a partir d’avui a través de www.castello.cat o a les oficines de turisme de Castelló i Empuriabrava. El preu és de 5 € excepte per al públic major de 65 anys, per als menors de 16 anys i per a les persones que acreditin una discapacitat igual o superior al 33%, que l’entrada serà gratuïta.

Podeu descarregar-vos tota la programació al següent enllaç:

https://www.castello.cat/wp-content/uploads/2023/01/Empori_2021_Gener-Juny_2.pdf

Publicado en: Notícies