Benvinguda als alumnes del programa del Pla de Transició de Treball

El Pla de Transició de Treball (PTT) ja fa una setmana que ha començat les classes. Aquest programa és un nou recurs educatiu del municipi que permet als joves de setze a vint-i-un anys, que han deixat l’educació secundària obligatòria sense haver obtingut la corresponent titulació, obtenir una formació teòrica-pràctica bàsica que els permeti incorporar-se al món laboral o tornar al món educatiu per continuar la seva formació.

Un total de 17 alumnes han iniciat aquesta nova formació que els ha de permetre millorar les seves possibilitats d’ocupació i/o continuïtat formativa.

Avui, la Regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries  Anna Massot, els ha volgut donar la benvinguda per tal de donar-se a conèixer i veure quines són les sensacions d’aquests primers dies, així com per a encoratjar-los amb aquest nou curs escolar.

Aquesta formació té un any de durada i les classes són impartides per tres professors. Un dels docents s’encarrega de les competències bàsiques de caire més general i els altres dos es dediquen als aspectes més tècnics de formació professional relacionats amb la incorporació al món laboral. El programa inclou, a més, una orientació i seguiment individualitzats per a definir i aplicar l’itinerari de formació i ocupació de cada jove, així com l’acompanyament en el seu procés d’inserció laboral o formativa.

Aquest PTT, que és del perfil d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, inclou 180h de pràctiques que els alumnes realitzaran a partir del mes de març en diferents comerços i establiments del municipi.

Una vegada finalitzat el curs, l’alumnat que el superi obtindrà una certificació de la formació rebuda. També es facilitarà la realització de les Proves d’Accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà i l’accés a un Centre de Formació d’Adults per treure’s el Graduat en Secundària.

El Pla de Transició de Treball és fruit d’un conveni entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament, en el marc dels programes de formació i inserció (PFI).

Publicado en: Notícies