Avui s’ha iniciat la 8a edició del Conte per Relleus

Avui, 27 de novembre, l’alumnat de cinquè de primària dels tres centres educatius del municipi, han assistit a la presentació del Conte per Relleus a la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. El conte per relleus és una activitat que s’emmarca dins del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries i que impulsen els Serveis Educatius de l’Alt Empordà juntament amb les escoles i l’Ajuntament.

En aquest projecte, l’escriptora Mariona Masferrer i l’il·lustrador Sergi Moreso, treballen conjuntament amb els centres i els alumnes per crear una nova trama del conte original de Masferrer, Marianna d’Aiguavaviva.

Avui els alumnes i professors dels 3 centres educatius del municipi han assistit a aquesta presentació a la Sala Gòtica de l’Ajuntament on els ha rebut la Regidora d’Ensenyament, Anna Massot, i l’Assessora LIC dels Serveis Educatius de l’Alt Empordà, M. Pilar Arnaiz, que han fet la presentació del projecte. Seguidament, els alumnes han pogut realitzar preguntes a la Mariona Masferrer i en Sergi Moreso, que al final també els han donat consells pràctics per a la realització del conte que ara hauran d’elaborar. En acabar, en Sergi ha obsequiat a cada un dels centres amb un dibuix de la Marianna d’Aiguaviva, que ha realitzat al mateix moment a la sala.

Per dur a terme aquest projecte, tots els nens i nenes de 5è de primària hauran de llegir el conte original de Marianna d’Aiguaviva, i posteriorment, a partir d’una nova trama creada per l’escriptora amb un primer capítol nou, els alumnes aniran elaborant una nova història de la Marianna d’Aiguaviva. Per organitzar aquesta activitat, cada classe d’alumnes escriu un capítol que, després de ser revisat i corregit, s’envia a un altre grup d’alumnes perquè n’escrigui el següent, fins que, al final, cada classe ha escrit dos capítols, de manera que en conjunt s’acaba obtenint una continuació de 10 capítols del conte original. Les il·lustracions d’aquest nou conte van a càrrec també dels alumnes de les tres escoles, amb la qual cosa els nens i nenes passen a ser escriptors i il·lustradors.

Posteriorment a la redacció de la nova història, des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, s’edita i s’imprimeix un exemplar del conte per a cada un dels alumnes que hi ha participat. Serà durant el proper més d’abril quan l’alumnat es torni a reunir per a realitzar la cloenda del projecte.

El projecte pretén fomentar l’hàbit lector i desvetllar el gust per l’escriptura creativa, a través del treball col·laboratiu i en xarxa, mitjançant la  tecnologia de Google Sites.

La regidora d’Ensenyament, Anna Massot, valora molt positivament aquest projecte que “amb aquesta 8a edició que avui encetem, està plenament consolidat i és molt interessant perquè permet un treball col·laboratiu i coordinat entre tots els alumnes de 5è de primària dels tres centres educatius del municipi, a la vegada que els permet tenir una experiència com a autors d’una història original i elaborada de manera compartida”.

Es pot trobar més informació del projecte https://sites.google.com/a/xtec.cat/conte-per-relleus-12-13.

Publicado en: Notícies