Alumnes de totes les edats i gent gran decoren Castelló d’Empúries

Centres educatius, PTT, la UEC i gent gran del Toribi Duran han elaborat decoracions per adornar diversos espais del municipi per les festes de Nadal

Amb el Nadal a la vora, el municipi prepara diversos espais per fer les activitats programades i les celebracions com l’arribada dels Reis Mags.

Són vàries les accions que s’han desenvolupat paral·lelament per part de diversos col·lectius d’alumnes i gent gran per col·laborar amb la decoració de la vila des d’una perspectiva comunitària.

Per una banda, alumnes de la llar d’infants, alumnat de cicle superior del centres educatius del municipi i unes 80 persones grans residents del Toribi Duran, elaboren i pinten unes estrelles de paper que decoraran la carpa dels Reis Mags d’Empuriabrava i altres espais municipals.

Anteriorment, aquesta activitat es feia conjuntament, de manera que els alumnes es desplaçaven fins la residència Toribi Duran i allà elaboraven cada any, una decoració diferent. Degut a la pandèmia, aquesta activitat ha hagut d’adaptar-se a les mesures sanitàries pertinents, però els diferents agents i participants involucrats esperen recuperar-ne el format original quan sigui possible.

Per altra banda, els alumnes de la UEC de Castelló d’Empúries han elaborat un marc photocall per l’associació de comerciants, amb el hastag #nadalcastelloempuriabrava2021 com a protagonista. També han elaborat uns porta espelmes a partir de pots de vindre reciclats per fer arribar a diversos comerços del municipi com elements decoratius.

Els alumnes dels dos perfils de PTT també han elaborat diversos elements. L’alumnat del perfil de vivers i jardins han creat unes corones fetes amb elements naturals com branques, flors i fulles per a decorar alguns comerços del municipi. Aquest mateix alumnat, juntament amb el del perfil de vendes, oficina i atenció al públic, col·laboraran en la decoració de diferents arbres de Nadal que es col·locaran la carpa dels Reis Mags d’Empuriabrava i altres espais municipals.

Des del Departament d’Ensenyament de Castelló d’Empúries, es treballa amb la voluntat de promoure les activitats basades en la xarxa comunitària i la relació intergeneracional, amb la intenció d’afavorir la convivència i el sentit de pertinença al municipi i les festivitats que s’hi celebren.

Publicado en: Notícies